Moderátoři: smith, Kucera, jan322

paully

Uživatel

Zaregistrován:
13. 5. 2013

Vytvořeno:
26. 8. 2013, 21:25

Dula-ano,všiml jsem si.Ten Váš je Vídeň 1660 6.typ a 1.varianta.
Ten můj je varianta 3. Na aversu chybí v opise písmeno R(Romanorum).

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

MUDrAcula

Uživatel

Zaregistrován:
26. 1. 2013

Vytvořeno:
28. 8. 2013, 20:43

Ahoj, můj novej XV krejcar 1663 Andrea Cetto...Zcela obyčejnej a stavem průměrnej, ale doplní mojí sbírku a zaplní prázdné místo....Každopádně z něho mám hroznou radost, jako z každého stříbrňáku 😃

Foto ala telefón...😳

Obrázky:

Profilový obrázek
oliver

Moderátor

Zaregistrován:
15. 7. 2007

Vytvořeno:
28. 8. 2013, 20:54

mince pekna, chapu, ze udelala radost a na to ze je fotka z mobilu je dost slusna (ma malicko vic sumu a neni uplne ostra, ale to uz bysme po mobilu chteli takmer nemozne). jo, co by za to clovek dal, kdyby i jini meli takove fotky 😈

MUDrAcula

Uživatel

Zaregistrován:
26. 1. 2013

Vytvořeno:
28. 8. 2013, 20:59

mince pekna, chapu, ze udelala radost a na to ze je fotka z mobilu je dost slusna (ma malicko vic sumu a neni uplne ostra, ale to uz bysme po mobilu chteli takmer nemozne). jo, co by za to clovek dal, kdyby i jini meli takove fotky 😈

Jablko 5 😎

paully

Uživatel

Zaregistrován:
13. 5. 2013

Vytvořeno:
29. 8. 2013, 11:43

MUDrAcula-já Vám udělám možná ještě větší radost,protože Váš kousek není tak zcela bez zajímavosti.Je to varianta ,kterou nemá pan Höllhuber podchycenou.U ročníku W 1663 rozlišuje celkem 5 typů a varianty se mně nechce ani počítat.Ale ta Vaše je velmi zajímavá ! Jedná se o revers mince a opis v titulu panovníka.Všechny typy a i varianty mají místo BURGUNDIAE pouze zkratku B. Ten Váš jako jediný(tedy pokud jsem katalog dobře prohlédl) má zkratku BUR !Vím,že to není jistě žádná rarita,ale pro nás fandy XV Leopolda I.,je to jistě kousek,který potěší!Kdybych ho získal já,rozzářil bych se jak baterka tříbuřtovka a plácal bych ušima-jak jsme jako kluci říkali ! Dovolím si poslat obrázek panu Höllhuberovi a jeho vyjádření pak napíši.

dula77

Uživatel

Zaregistrován:
1. 8. 2010

Vytvořeno:
29. 8. 2013, 16:10

AJ osbne mám radšej takéto opisové varianty, ako keď je tam len o jednu bodku viac alebo menej.
Celkom by ma zaujímalo, koľko nás Xv grajciare zbiera, kvázi podľa Hollhubera.

blasko.juraj.ml@gmail.com

MUDrAcula

Uživatel

Zaregistrován:
26. 1. 2013

Vytvořeno:
29. 8. 2013, 22:01

MUDrAcula-já Vám udělám možná ještě větší radost,protože Váš kousek není tak zcela bez zajímavosti.Je to varianta ,kterou nemá pan Höllhuber podchycenou.U ročníku W 1663 rozlišuje celkem 5 typů a varianty se mně nechce ani počítat.Ale ta Vaše je velmi zajímavá ! Jedná se o revers mince a opis v titulu panovníka.Všechny typy a i varianty mají místo BURGUNDIAE pouze zkratku B. Ten Váš jako jediný(tedy pokud jsem katalog dobře prohlédl) má zkratku BUR !Vím,že to není jistě žádná rarita,ale pro nás fandy XV Leopolda I.,je to jistě kousek,který potěší!Kdybych ho získal já,rozzářil bych se jak baterka tříbuřtovka a plácal bych ušima-jak jsme jako kluci říkali ! Dovolím si poslat obrázek panu Höllhuberovi a jeho vyjádření pak napíši.

Máte pravdu a já se stydím, že jsem to neodhalil sám 😳 Prošel jsem všechny své zdroje a tohle jsem nenašel...Určitě prosím napište.

Děkuju

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

Vytvořeno:
30. 8. 2013, 10:59

AJ osbne mám radšej takéto opisové varianty, ako keď je tam len o jednu bodku viac alebo menej. Celkom by ma zaujímalo, koľko nás Xv grajciare zbiera, kvázi podľa Hollhubera.

Mince Leopolda I. jsem také určitý čas sbíral a samozřejmě i XV krejcary. Je to velmi zajímavý nominál, který se v případě nemalého počtu ročníků vyskytuje zcela běžně a to u některých, ve větším počtu typů, velkém počtu variant a ještě větším podvariant. Mince tohoto panovníka sbírá poměrně velký počet sběratelů, jak těch pokročilejších, tak i začátečníků, kteří preferuji u většiny drobných nominálů jejich sběratelskou, tak i cenovou dostupnost.
Mylím, že z adekvátních sběratelských akcí znám poměrně velký počet sběratelů, kteří se danému tématu věnují již například dvacet a vice let a mohu tedy srovnávat jejich názory. Zajisté většina sbírá základní typy jednotlivých ročníků, ale sběratelů, kteří sbírají vše to, co zde prosazujete, je naprosté minimum. K této jejich praxi je dovedlo zjištění, že existuje spousta neviditelných ročníků, které nikdy nebude snadné získat a pokud se vyskytnou, pak budou jejich výsledné ceny opodstatněně vysoké. Dalším argumentem je fakt, že většina sběratelů sbírá mince celého monetárního systému, kdy se jedná o velmi širokou oblast. Atd... Z toho vyplývá, že většina zájemců o tyto mince většinou nikdy nebude disponovat takovými finančními prostředky, aby si mohli dovolit sbírat naprosto vše, tedy mít například od jednoho ročníku třicet, nebo padesát mincí a vlastně z pohledu relevantnosti typologie, naprosto zbytečně.
Bohužel zde ukazujete stále dokola stejné ročníky a bohužel ty nejběžnější.
Vím co mě dalo práce zkompletovat pražskou a kutnohorskou řadu. Nádherné jsou i hallské ražby atd.
Závěrem tedy shrnu primární názor sběratelů, které znám, na sbírání XV krejcarů, z pohledu nepodstatných variant, podle Hollhubera, který je z mnoha důvodů negativní.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Dracek

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2008

Vytvořeno:
30. 8. 2013, 12:13

Přidal bych snad jen poznámku, že na podobné drobné varianty a až na razidla má smysl sbírat jen v případě, pokud sbírám od Leopolda jen maximálně prodkci jedné či dvou mincoven(nebo speciálně jednoho nominálu), jinak je to při cílené snaze u všech jeho ražeb absolutní úlet, bez šance na slušnější sesbírání(pokud jde o běžně příjmového člověka).

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

MUDrAcula

Uživatel

Zaregistrován:
26. 1. 2013

Vytvořeno:
30. 8. 2013, 12:29

jinak je to při cílené snaze u všech jeho ražeb absolutní úlet, bez šance na slušnější sesbírání(pokud jde o běžně příjmového člověka).

Mince nebyla koupena za cílem získat tuhle variantu...Já ani nevěděl pořádně co kupuju, byla levná a na pohled hezká. A jelikož jsem neměl tenhle ročník téhle mincovny tak jsem ji koupil...Jak známo tak začínám a tohle je stále jeden ze základu doufám jednou hezké sbírky...😮

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.