Pokud se mně podařilo obrázek dobře prohlédnout,tak přestože jsou možná drobné odchylky v portétu císaře,jedná se o popsaný typ Höllhuber KB 90.1.1.Tento typ se od ostatních typů(celkem 5) odlišuje tím,že má tzv.Banderole(zarolovaný pásek ?) na aversu i reversu.Ostatně Dula tento XV jistě bude mít ve své sbírce a vyjádří se tak zasvěceněji. Já přesně tento typ nemám,ale mám nepatrně odlišný KB 90.1.1.a,který je nejblíže.Rozdíl je v tom,že není tečka v opisu za G.R.I
Jinak děkuji za pochvalu mého nového přírůstku a rovněž si myslím ,že ten Dulovo VI krejcar není vůbec tak špatný,jak ho prezentuje.Ostatně ,kde stále brát ty krásné a kvalitní mince,když pominu ,kde na ně také pořád brát ? Kdo takovou minci má,vrazí ji do sbírky,nebo trezoru a dlouho ji nikdo neuvidí !
Obrázky:
Tak ročník 1690 je zas jeden s tých, kde máme tých variant neúrekom. Sú s opisom v stuhe, bez stuhy a potom ešte aj hybridy. Potom je tam aj niekoľko portrétov. Ja mám dva so stuhou ale ani jeden nie je totožný s tu prezentovaným XV grajciarom.
Ale v podstate to až tak nejak na cene mince nepridáva. ASi najviac cenená je tá hybridná kde je na jednej strane opis v stuhe a na druhej stuha nie je.
Niekde som ju tu už dával.
blasko.juraj.ml@gmail.com
Z jistých zdrojů jsem se dozvěděl pravděpodobnou zprávu, že se v podzimním termínu, v jedné naší aukci objeví hezký a široký soubor drobných mincí Leopolda I. Šetřete si penízky, zbytečně je neutrácejte, protože je budete potřebovat.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.