Ahoj, ovšem že ho chci, a už jsem se rozhodl, když moje žena může utrácet prachy za ňákej blbej francouzskej pitralon, tak si já můžu koupit vysněnou minci...
je to o prioritách...Omlouvám se za pravopis, vrátil jsem se jakon Zepelin 😋 🙄
Jestli mohu napsat některé svoje postřehy, pak tento 1/4 tolar patří k těm absolutně nejběžnějším. Tedy časem se nechá sehnat v pěkné zachovalosti. Jak jsem si prohlédl fotografii, jedná se o kus, který má svoje vady.
Nechci Vás odrazovat od koupě, ale v tomto případě se jedná o kombinaci nejběžnějšího ročníku, v né právě hezké zachovalosti.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
OK, děkuji za Vaše rady, počkám na lepší kus nebo i možná variantu
Tento ročník se opravdu nechá časem sehnat. Je naprosto jedno, jestli za měsíc, rok atd. Nedávno prodával kamarád naprosto luxusní za 5000 Kč a myslím, že mu to chvíli trvalo než našel kupce, protože kdo tyto mince sbírá, ve své sbírce ho již většinou má.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Na předešlých stránkách jsem se snažil dostat debatu trochu někam jinám, do numismatické roviny. Samozřejmě chápu, že mince samotné, jejich sbírání a hledání jejich variant, bude skoro každého sběratele nejvíce přitahovat. Každý člověk, tedy i sběratel, má svá velká přání, která chce splnit, tedy získat nějakou vysněnou minci. Bohužel, když se nám to podaří, osud se nám pomstí tím, že mince rázem ztratí svoje kouzlo nedostupnosti a z obyčejné lidské přirozenosti začneme toužit po něčem jiném, v této chvíli nedostupném. Abychom získaným mincím zachovali naši stálou přízeň, k tomu nám mohou pomoci jejich příběhy, za jakých okolností jsme je získali, nebo jejich vědecké zkoumání.
Proto moje snaha tímto směrem.
Zde je jedno hezké téma, které jde propojit z roviny jak sběratelské, tak i numismatické.
Vratislavské tříkrejcary mincmistra Hammerschmida se snačkou SHS. V kterých letech se razily, numismatika doby a co na to literatura od nejrůznějších autorů.
Omlovám se, že se Vás snažím někam tlačit, ale podle mého názoru je velmi málo věnovat se pouze sběratelské činnosti.
tak mám tu pár zaujímavostí.
prvá minca, pravdepodobne liate falzum, kov som zatiaľ neskúmal
druhá a tretia minca sú celkom pekné VI grajciare z Veľkej Bani.
A úloha pre všetkých. Pozrite v zbierkach mince z viedenskej mincovni, našiel som doma už druhú mincu s dorývaným opisom, viď obrázok.
Myslím že novodobo doryť ten opis by asi nemalo zmysel, ale možno sa mýlim.
LEO je vyrazené a POLDUSD je vyryté.
Obrázky:
blasko.juraj.ml@gmail.com
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.