Jestli máte zájem utrácet za větší věc, v luxusní zachovalosti, pak se ozvěte na email.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Pokud ten 1/4 tolar berete do sbírky jako typovou minci,myslím,že bych počkal na lepší kvalitu.Mě zajímají hlavně XV krejcary a ostatní mince Leopolda beru jen tak mimoděk. Ten můj 1/4 tolar byl za rovné 3000 Kč i s poštovným a aukční přirážkou.Více jsem za něj nechtěl dát,protože ta kvalita by také mohla být lepší a ono to vyšlo.
Obrázky:
Dnes jsem zařadil nový XV(Höll.WIE 75.1.3)do své sbírky a přitom jsem si povšiml malé,ale myslím že zajímavé chyby řezače želez.Pod erb Württembergu umístnil erb Horních Rakous místo orlice.Orlice může být slezská,moravská , nebo kraňská. Nemyslím si,že je to nějaká vzácnost,jako by tomu bylo u současných mincí,ale ,,objev"mně radost udělal!
Obrázky:
Z pohledu heraldiky bych si dovolil nesouhlasit. Uspořádání složených erbů není nahodilé a má svá přísná pravidla. Mělo by se jednat o nový typ nebo variantu výše uvedeného typu.
Jde o chybu v puncu pro orlici s velkým prsním štítkem - nemůže tato "chyba" být i na jiném ročníku?
Pecunia non olet
http://moneta-augusta.net/
Ano,podobné chyby se vyskytují i u jiných ročníků.U ročníku 1675,který má Höllhuber zobrazen jako W.1.3. uvádí ,že na aversu busta panovníka zasahuje mezi písmena D a G.Tu chybu nezaregistroval,přestože u mince vyobrazené v jeho katalogu je rovněž.Ostatní popsané varianty ročníku 1675 Vídeň,mají štít v pořádku.Popsáno a vyobrazeno má celkem 1 typ+6 variant+2 podvarianty.Sám mně to napsal-Die Änderung der Wappen bei 1675 ist mir noch gar nicht aufgefallen, Sie schauen die Münzen wohl sehr genau an! Solche seitenverkehrten Darstellungen findet man manchmal, das war ein Fehler des Stempelschneiders. Auf jeden Fall ein sehr interessantes Detail.
Posílám mu všechny nové varianty a typy XV,které se mně kdekoliv podaří objevit.
Avers zmiňovaného XV 1675 W
Obrázky:
Děkuji za reakci, Váš 1/4 tolárek je vážně krasavec...😃
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.