Dobrý den,
předem se omlouvám, že zasahuji do vašeho tématu o mincích Habsburků.
Mám pár starších mincí a konkrétně u téhle si nejsem jist její alespoň přibližnou cenou. Měl by to být tolar Leopold ale já mince nesbírám a ani se tomu nijak blíže nevěnuji. Byl by někdo z vás odborníků ochotný říct jakou tato mince může mít alespoň přibližnou cenu ? Nebo zda nejde o falzifikát ?
Předem moc děkuji .
Víťa
Obrázky:
Moc všem děkuji za odpovědi i za orientační určení ceny !
Já jsem zapoměl uvést jednu dost důležitou věc - je na 100% stříbrná a mince byla ve sbírce mého příbuzného již kolem roku 1980 - alespoň si to tak matně vybavuji(odkud ale byla získána nevím).
S tím falzifikátem je mi jasné , že dle fotografie se těžko něco určuje ale v té době snad ještě čínské padělky čehokoliv v takové míře nebyly a tak budu doufat, že jde o originál a nebo je i možné, že to je padělek nějakého šikuly z dob dávno minulých.
Ještě jednou děkuji za odpovědi i za pomoc !
Víťa
Ano,také mě to napadlo,vypadá to jako stopa.Pak by ta cena byla spíše pod spodní hranicí,i když na Aukru je to loterie,tam se dobře prodají i tutové profláklé padělky,na které už bylo mnohokrát upozorněno,což myslím není případ dotazovaného tolaru..Ale určování na dálku nemám rád.Jistě někdo má tento ročník doma,tak k té minci může říci více.
No jestli měl nebo neměl ouško na závěs to nevím - nikdy jsem ho s ouškem neviděl a ve sbírce v které byl - byl také bez ouška ale opakuji - absolutně netuším odkud resp. od koho byl získán.
Já ho ani nemám v úmyslu nabízet nebo prodávat - je to pro mě památka na blízkého člověka - ptal jsem se čistě ze zájmu o to jakou taková mince může mít cenu .
Víťa
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.