Moderátoři: smith, Kucera, jan322

roland22

Uživatel

Zaregistrován:
29. 8. 2007

Vytvořeno:
8. 7. 2013, 17:16

Vrátim sa ešte raz k tomu môjmu šestáku, myslíte že by sa dal označiť ako lepšia 1? Vyzerá, že v obehu dlho nepobudol, hlavne tá neporézna strana pri madone má lesk ako z výroby.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

paully

Uživatel

Zaregistrován:
13. 5. 2013

Vytvořeno:
8. 7. 2013, 17:36

Je pěkný. 1 je to určitě.Kdybych měl všechny takové !
Nemá ta porézní strana trochu jinou barvu? Přijde mně to jako nějaký ne moc dobrý pokus o čistění.Ale možná to dělá jen to foto.

dula77

Uživatel

Zaregistrován:
1. 8. 2010

Vytvořeno:
8. 7. 2013, 18:00

To pán Kučera.
Tak to je snom asi nás každého mať podobnú mincu publikovanú v relatívne kvalitnej knihe.
Ja si asi raz budem musieť niečo sám napísať aby sa mi to splnilo 😁

blasko.juraj.ml@gmail.com

dula77

Uživatel

Zaregistrován:
1. 8. 2010

Vytvořeno:
8. 7. 2013, 18:07

dnes minca dorazila. V podstate spĺňa všetky kritériá originálu, ale zvuk je trochu plechový.
Kov nebol asi celkom dobre rozmiešaný. Podobnú koróziu aj keď nie často výdať aj na originál minciach. V tomto prípade by asi pomohla len analýza kovu.
Okraj mince je trochu odlišný a prikláňam sa k falzu, aj keď v podstate mi radosť nepokazí ani ak je to originál, lebo by sa jednalo o celkom zaujímavú variantu.

Obrázky:

blasko.juraj.ml@gmail.com

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

Vytvořeno:
9. 7. 2013, 10:55

roland22 napsal/a:

Vrátim sa ešte raz k tomu môjmu šestáku, myslíte že by sa dal označiť ako lepšia 1? Vyzerá, že v obehu dlho nepobudol, hlavne tá neporézna strana pri madone má lesk ako z výroby.

Obrázky:

Bohužel v tomto případě se nedá hovořit ani o jedničce, natož pak o lepší jedničce.

Možná, že když přivřeme jedno oko, pak se tato mince dá označit kvalitou 1- .
Bohužel ročník 1669 KB patří mezi nejběžnější a proto není na místě v tomto případě to oko přivírat a rovnou minci označit jako 2+.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

paully

Uživatel

Zaregistrován:
13. 5. 2013

Vytvořeno:
9. 7. 2013, 15:51

Ono s tím určováním kvality je to všelijaké.Téměř vždy se na ní jinak dívá majitel a jinak např.kupující.A kolikrát naše velice renomované aukce uvádí kvalitu ,která ne vždy úplně sedne.Jinak ten VI krejcar udělal majiteli radost a je pěkný.A to je myslím důležitější ,než bazírovat na tom jestli je to 1/1,nebo -1/1- !

paully

Uživatel

Zaregistrován:
13. 5. 2013

Vytvořeno:
9. 7. 2013, 15:53

dnes minca dorazila. V podstate spĺňa všetky kritériá originálu, ale zvuk je trochu plechový. Kov nebol asi celkom dobre rozmiešaný. Podobnú koróziu aj keď nie často výdať aj na originál minciach. V tomto prípade by asi pomohla len analýza kovu. Okraj mince je trochu odlišný a prikláňam sa k falzu, aj keď v podstate mi radosť nepokazí ani ak je to originál, lebo by sa jednalo o celkom zaujímavú variantu. Obrázky: ...

Tak to máte naprostou pravdu,ten XV se mně moc líbí a je velmi zajímavý!

paully

Uživatel

Zaregistrován:
13. 5. 2013

Vytvořeno:
9. 7. 2013, 16:41

Já si pořídil do své sbírky tento XV 1674 Vratislav,který mně skutečně udělal radost.Moc často se nevidí.Pan Höllhuber popisuje pouze jeden typ a dvě varianty.Moje radost byla poněkud zakalena kvalitou a stavem.Nejsem velkým přívržencem čistění,ale tady jsem neodolal.Snad jsem to nepokazil.Původní stav a po mém zásahu.

Obrázky:

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

Vytvořeno:
9. 7. 2013, 17:04

Ono s tím určováním kvality je to všelijaké.Téměř vždy se na ní jinak dívá majitel a jinak např.kupující.A kolikrát naše velice renomované aukce uvádí kvalitu ,která ne vždy úplně sedne.Jinak ten VI krejcar udělal majiteli radost a je pěkný.A to je myslím důležitější ,než bazírovat na tom jestli je to 1/1,nebo -1/1- !

Tazatel položil otázku a já jsem mu na ní podle svého názoru odpověděl.
Určování zachovalosti je v rovině subjektivních pocitů z pohledu kupujícího a prodávajícího vždy rozporuplnné, ale pak je zde objektivní hledisko, které je neměnné. Proto je v zájmu každého, aby mu porozuměl, protože jeho zvládnutí na sebe váže i cenové hledisko. Jsou to totiž spojené nádoby, které s spolu úzce souvisí. Proto by nás nemělo zvyklad subjektivní, v dnešní době tak časté nadhodnocování materiálu v aukcích, obchodech atd. Pravda je vždy pouze jedna a je v našem zájmu se jí držet, ať je mince popsaná jakkoli neseriozně. Pak se nám nemůže stát že budeme platit i neseriozní ceny.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

roland22

Uživatel

Zaregistrován:
29. 8. 2007

Vytvořeno:
9. 7. 2013, 17:06

veru, na našich aukciách by mu boli schopní dať aj -0 alebo rovno 0 😁

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.