Moderátoři: smith
Já měl za to, že to platí jen pro kulturní památky😲
Kdo zná všechny odpovědi, tomu nebyly položeny všechny otázky.
http://www.youtube.com/watch?v=4T2ptyJE4f4
A to se týká prodeje všeho?
Kdo zná všechny odpovědi, tomu nebyly položeny všechny otázky.
http://www.youtube.com/watch?v=4T2ptyJE4f4
kacuro:
Když jsme toto téma řešili nedávno, dospělo se závěru, že postavení detektoringu mimo zákon bude mít následující efekty:
1) Minimální pokles této činnosti.
2) Zvýšení ceny a tedy i tržní zajímavosti nálezů.
3) Zavedení nového adrenalinového sportu.
4) Muzea už nedostanou ani to, co jim teď slušní lovci (jako třeba já) přinesou, protože nebudou mít možnost
Což jsou myslím dostatečné argumenty pro neumisťování této činnosti mimo zákon.
Upřímě věřím že by to dopadlo jako s mojím rybařením - povolenku nemám už roky a u vody je to o to větší zábava =D
jo to se můžestát, ale většinou dotyčného vidím dřív než on mně a jelikož chodím maskovaný, tak se stačí jen zastavit a ten člověk projde kolem mě, aniž by o mně věděl. zrovna když jsem byl naposledy, tak takto prošli snad 3 metry kolem mně dva manželé v důchodovém věku, dokonce ani jejich jezevčík si mně nevšiml😃
jednou se u mně takto zastavili i dvě srny a začali se pást😃 tak jsem byl chvíli zkoprnělý, abych si je pěkně z blízka prohlédl a pak jsem se pohnul a byly v trapu ...
To neni tak docela pravda, doporucuju si precist Zakon o prodeji a vyvozu predmetu kulturní hodnoty.. u neceho jde o kulturni pamatku po 50 letech a nekde az po 100.
Ano, ale kulturni pamatka je po nejake dobe v podstate vsechno.. treba sici stroj po 70 letech od vyroby.
Schengen ma bohuzel milion vyjimek a omezeni.. spolecny trh je vicemene fraze na papiru, ten totiz snese vse. Kdyz jsme si treba v EU stezovali na systematicke kontroly vozidel vyhradne z ceskou poznavaci znackou policisty v civilu v Bavorsku, tak se nam akorat vysmali...
Jinak ohledne toho vyvozu neni jasne, jestli si to musi resit prodavajici nebo kupujici, ani pravnici se neshodnou. Aukcni spolecnosti vetsinou maji kouzelnou veticku v podminkach, ze veskera povoleni si resi kupujici, ale vim o par pripadech v Britanii, kdy si prodejce shanel (a bez problemu dostal) povoleni k vyvozu a odvolaval se na zakon, ktery mu neumoznuje legalne vyvazet stare mince mimo Britanii bez tohoto povoleni.
Kazdopadne kdyby se zacalo na tohle dbat, tak se zhrouti trh s mincemi v cele EU a hodne aukcnich spolecnosti by zkrachovalo..
5) v pripade vetsich postihu (vezeni natvrdo) postupne prevzeti organizovanym zlocinem a nasledujici intenzivni systematicke plundrovani archeologickych nalezist.
Pokud uz nechceme v muzeich zadne nove nalezy, pak je represe tou nejlepsi cestou.🙄
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.