Moderátoři: smith, Koniáš

grofik

Profilový obrázek
Uživatel

Zaregistrován
23. 10. 2006

#501 - 3. 3. 2024, 15:45

Nataradza, ešte stále verím vo vašu schopnosť založiť si vlastné vlákno a tam si rozvíjať svoje presvedčenie...

Určite sa pridajú členovia podobného zmýšľania, ešte nejaký dvaja čo ostali.

Osobne pre mňa nádherný darček, pre Vás najkrajší Green deal.😉

Myslím ponuka ktorá stojí za vaše zváženie...🙄

Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

Koniáš

Moderátor

Zaregistrován
3. 11. 2010

#502 - 3. 3. 2024, 16:28
Spousta věcí, která doložitelně nefungovala, pak doložitelně fungovala? Tak nějakou jmenuj, nějak nerozumím, co tím myslíš.

Docela si tě dokážu představit jako inkvizičního soudce který posílá už po několikáté Galilea do lochu za jeho tmářské názory.

Igni probatur aurum, virtus miseria...

ferko f

Uživatel

Zaregistrován
16. 9. 2016

#503 - 3. 3. 2024, 16:41

Koniáš napsal/a:

Docela si tě dokážu představit jako inkvizičního soudce který posílá už po několikáté Galilea do lochu za jeho tmářské názory.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Whataboutismus

pohladnice mesta Komárno: http://komarno-pohladnice.blogspot.com
email: komarno.pohladnice@gmail.com

Koniáš

Moderátor

Zaregistrován
3. 11. 2010

#504 - 3. 3. 2024, 16:53
Koniáš napsal/a: Docela si tě dokážu představit jako inkvizičního soudce který posílá už po několikáté Galilea do lochu za jeho tmářské názory. ...

Ne ne, nikam neuhýbám. Až do 16. století byla “vědecky na tu dobu” potvrzena geocentrická soustava.. a třeba něco novějšího-nic nepřekoná rychlost světla, atd…
Fakt, že existují studie, které si navzájem odporují, není ve vědě nijak překvapivý ani výjimečný. Naopak, je to projev zdravého vědeckého procesu.

grofik

Profilový obrázek
Uživatel

Zaregistrován
23. 10. 2006

#505 - 3. 3. 2024, 18:17

Koniáš napsal/a:

Ne ne, nikam neuhýbám. Až do 16. století byla “vědecky na tu dobu” potvrzena geocentrická soustava.. a třeba něco novějšího-nic nepřekoná rychlost světla, atd…
Fakt, že existují studie, které si navzájem odporují, není ve vědě nijak překvapivý ani výjimečný. Naopak, je to projev zdravého vědeckého procesu.

Riaditeľ Francúzkej Akadémie vied v 18 storočí predniesol prejav, kde tvrdil nič nové sa nedá objaviť, a pokračovať sa dá stále čo všetko bolo prekonané, ale ja osobne obdivujem vizionárske schopnosti Dmitrija Ivanoviča Mendelejeva a jeho Periodickú tabuľku ktorú publikoval už v roku 1869.

nataradza

Uživatel

Zaregistrován
29. 11. 2020

#506 - 3. 3. 2024, 20:22

Koniáš napsal/a:

Koniáš napsal/a:

Tohle je opravdu asi vtip? Galileo je jeden z otců moderní vědy a vědecké metody. Přesně tyhle postupy tu celou dobu obhajuju proti vašemu ezo tmářství.
Ty jsi tu dával nějaký ezo článek o tom, že kameny mají magickou moc, protože tomu dřív lidi věřili. Grofik píše o léčívé síle drahých kamenů, ale odmítá doložit jakoukoli studii o tom, jak to přesně funguje. Takže je to přesně naopak, vy odmítáte vědeckou metodu, která jasně ukazuje, že kameny žádnou takovou moc nemají.
Ano, věda se může posouvat nebo revidovat předchozí hypotézy, ale to ji nediskvalifikuje, naopak v tom je právě její síla, že je založená na faktech a důkazech. Grofikovy ezo nesmysly jsou opravdové tmářství. Nebo snad přichází s něčím novým a vědecky prokázaným, jako Galileo?
A ještě to píše někdo s nickem Koniáš, to je jak absurdní komedie...

nataradza

Uživatel

Zaregistrován
29. 11. 2020

#507 - 3. 3. 2024, 20:31

grofik napsal/a:

Nataradza, ešte stále verím vo vašu schopnosť založiť si vlastné vlákno a tam si rozvíjať svoje presvedčenie...

Nezakládám zbytečná vlákna. Toto je fórum pro sběratele, vy ho tu plevelíte tématy, které se sběratelstvím vůbec nesouvisí. Asi nemáte facebook nebo vám chybí sociální kontakt, tak tu posíláte nějaké pochybné patoky, fotky hub stažené z internetu a pavědecké ezo plky o léčivé síle kamenů. Já se proti tomu ohrazuji, jako každý rozumný člověk.

grofik napsal/a:

Osobne pre mňa nádherný darček, pre Vás najkrajší Green deal.😉
Myslím ponuka ktorá stojí za vaše zváženie...🙄

Je mi líto, ale tento výkřik nedává naprosto žádný smysl. 😋

Koniáš

Moderátor

Zaregistrován
3. 11. 2010

#508 - 3. 3. 2024, 20:33

Nerozčiluj se. Já jsem jen poukázal na to, že věda se posouvá a že to co teď zní jako blud se v budoucnu může ukázat jako jedna z dalších cest, nic víc. Už se to stalo mnohokrát a nemyslím si, že se to v budoucnu nestane zase. V žádném případě jsem nepsal, že ji to degraduje, ale naopak pomáhá. A nepleť sem nosorožčí rohy.

nataradza

Uživatel

Zaregistrován
29. 11. 2020

#509 - 3. 3. 2024, 20:52

Já se nerozčiluju, jen mi to připadá podobné jako když někdo třeba říká o Zelenském, že je nacista. Prostě jsi to otočil právě naopak. Já neobhajuju jednotlivé aktuální poznání, ale právě tu vědeckou metodu. Grofik a tvůj článek vědeckou metodu popírají. Když budu nemocný, budu se léčit na základě vědeckých poznatků současné medicíny, ne kamínky ani čínskou medicínou.
Měl jsem bratrance, vystudovaného lékaře, dal se na čínskou medicínu. Pak dostal rakovinu a půl roku si ji léčil půstem a čínskými lektvary. Pak ho přesvědčili, aby se vrátil ke skutečné vědecké medicíně. Bohužel ten půlrok nečinnosti stačil, aby se to rozjelo naplno. Včera měl pohřeb.
Ona ta propagace „léčivé síly drahých kamenů“ vypadá neškodně, ale pokud tomu někdo naivní uvěří, chytí se pak nějakého léčitele a nejde se hned léčit na základě moderní medicíny, stačí někdy i pár měsíců a následky jsou fatální.

grofik

Profilový obrázek
Uživatel

Zaregistrován
23. 10. 2006

#510 - 3. 3. 2024, 21:02

Nataradza žiaľ vy ste len trol.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.