Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith
Zaregistrován
8. 2. 2018
Nalezena v potoce u Oldřichova v Hájích v roce 2016.
Výroba skla v Litoměřicích, plněno v Bratislavě v letech 1889 -1891.
Můžu případně nabídnout sběrateli.
Obrázky:
Zaregistrován
2. 5. 2013
Len tak mimochodom, ktorá fabrika v Bratislave plnila tú fľašu slovenským lekvárom? Napr. slivkový lekvár je v českom preklade švestková povidla. Ako ten lekvár po stuhnutí vyberali z tej fľaše? Odbili len hrdlo alebo rozbili celú fľašu a potom vyberali 2 hodiny úlomky skla z lekváru? Človek sa tu občas aj zasmeje. 😋 😆 😁 😁 😁
Zaregistrován
6. 1. 2013
Tak já mlčel neb jsem se domníval, že to je buď tajná šifra, nebo mně neznámé slovenské nářečí. No, ale nic ve zlém, lahev vypadá pěkně🙄
Ladislavaliev@atlas.cz
Zaregistrován
19. 4. 2014
Páni to nie je flaša na lekvar.Boli plnene medicinou na liečenie reumy ,pečene/játra/ ,obličiek a inych chorob.Ak bude na predaj budem rad ked sa mi ozveš.
mamabc1234@gmail.com
Zaregistrován
23. 10. 2006
Pokial univerzalne liecivo tak jedine Kokakola uz v 19 storoci vyroba v Blave...
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.
Zaregistrován
19. 4. 2014
Zaregistrován
2. 5. 2013
Emko 1234 mne bolo okamžite jasné, že je to fľaša na nejakú dobovú medicínu a nie na lekvár. Nakoniec už sám názov na fľaši ,,Warner´s safe cure" vypovedá, že je to akýsi Warnerov bezpečný liek. Len som čakal či sa slonslon ozve. Zaujímalo ma ako vôbec prišiel na nápad s lekvárom. 😁
Zaregistrován
25. 3. 2009
...asi tam malo byť lektvar🙂 ...
Je to fľaša od lieku na liečbu obličiek firmy Warner´s. Firma svojho času mala pobočky vo svetových metropolách, v Bratislave v rokoch 1888 až 1890.
Obrázky:
Zaregistrován
2. 5. 2013
Pravdupovediac aj mňa neskôr napadlo, že sa slonslon pomýlil a myslel tým lektvar ako medicínsky prípravok. Lenže keď tak pekne slovensky napísal slovo lekvár, no neusmej sa nad tým. 😆
Zaregistrován
6. 1. 2013
Tehdy to byla starobylá obec Prešpurk s bohatou historii a tradici, která od roku 1918 nese jméno Bratislava. Randit jsem chodil do Železné studánky. Funguje to ještě?😈
Ladislavaliev@atlas.cz
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.