Pripájam sa ku gratuláciám. Nedaj sa zmiasť nízkym rarity ratingom podľa katalógov. Podľa môjho názoru je toto dosť vzácny typ, asi len tretí kus, čo som zatiaľ videl.
Čo sa stavu týka, tak:
1) Pohrobkove (Jiskrove) mince sa v drvivej väčšine vyskytujú o 1-2 triedy v horších stavoch
2) Hlavné motívy a značka sú pekne zachovalé a nedorazené sú len 2 miesta v opise
3) Nie je to zrovna extra výstavný kus ale výstavný určite je. Ja by som ho bral všetkými 20-timi 😉
juuuu, fakt?🙂 a ja prase ho usmlouval z deseti na sedum 😈
Jasné...😉 Ale za tým ostatným si stojím, akože je sv. Elígius nado mnou (ten sa v hrobe musí otáčať tak na 2600 rpm)...😁
Nie, vážne... ešte som zabudol podotknúť, že vzácnosť tohto typu je podčiarknutá aj faktom, že sa razil len v dvoch mincovniach, ktorých produkcia bola v tom období relatívne nízka (Smolník a Levoča). Typy razené v hlavných mincovniach (Kremnica a Košice) sa objavujú nepomerne častejšie.
zajimave. o to vic jsem rad a o to vetsi mam z nej radost, ze jsem nebyl liny se pro nej vratit a zkusit ho ukecat. budu si ho pekne hyckat🙂
pekny bratricek. jsem rad, ze to tu pres okurkovou sezonu trochu ozilo.
pro zajemce pridam metrologii sveho kusu - 0,81 g, 14,67 x 15,55 mm
strizek je skutecne pomerne silny, mince pusobi relativne masivne
pekne, takova posta potesi. co se tyce ikonografickeho ztvarneni, tak si nejsem tak uplne tou moravou jist (nechci nikomu brat pekne iluze), myslim, ze habsburkove ji uzivali zhusta a bezne, prikladam notoricky zname mince (13. - 16. st.), na nichz jsou velmi podobne vyjevy a zkuste definovat, co je rakouske a co moravske - ja v tom uprimne zcela jasno (u nekterych razeb jako je i vyse prezentovana) nemam
kazdopadne bez ohledu na to, ci je to ptak, je to pekna mince
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.