poslední příspěvky z prodejce padělků z Aukra a prodejce označených padělků na ebay mě stimuluje k otázce ,,,
který filatelisticky obchod je ,,,, z mnoha pohledů ,,,,, košer?
existuje spousta aukčnich síni, spoutá webových eshopu.,
ale filatelista, dnešní, začínající , či pokročilý, ,
je jaksi jen kapr, který se dá utáhnout na vařené nudli....
na tomto webu, ostatně jediném v ČR jsou dílčí podněty dílčí zkušenosti.
ale obecně z nich člověk stejně nevytuší, která bije.
přitom dobrá zpětná vazba , kontrola, může eliminovat podvodník, a alespon mírně pomocí kupujícím.
nestalo by za úvahu zřídit samostatnou rubriku pro pozitivní i negativní zkušenosti s weby, prodejci....
Možno to bude znieť hlúpo ale je to pravda.
Každý by mal zbierať len to na čo má kapacitu a nemôže sa spoliehať na férovosť, odbornosť,... a iné pozitívne vlastnosti predajcov.
V imaginárnom utopickom svete, kde sú všetci dobrí a neomylní by to fungovalo ale v našom nie, takže zberateľovi ostáva jedine mať dostatok vedomostí na to aby ho nikto neobtiahol.
ale jde to, jde. 90% a vice jsou filateliste ferovi lide. ale jako vsude, jsou i taci, kteri .... a ze jich je !!!
ale zpet.... koolabs, tezko se vam bude vysvetlovat a polemizovat s vasi myslenkou, ze vy znalce nepotrebujete. ze si vse urcite sam. ano, mate pravdu, urcite si to sam. a tim to konci...
jenze o par mesicu pozdeji pisete toto vlakono o "joser" obchodech. to jaxi nejde xobe. dokonce jste obhajoval, ze i padelek ma svou cenu. ja jsem tehdy s vami polemizoval, ale k tomu se vracet nechci, kazdy ma jiny nazor.
pokud se budou tolerovat jakekoli, podotykam jakekoli podvodi, na filatelistickem poli, tak se tento nesvar neztrati. staci se podivat nejen na zname kauzy, ktere pozvolna pluji do nenavratna, ale i kazdodenni trable sberatelu. bohuzel si mnohdy mohou sami. vidina dobreho "ulovku" z nich udela "Montyho syr".
pozadat o radu odbornika, byt za penize, popripade si nechat udelat znalecky posunek, na to jsou cesi priliz lakomy, a kazdy si mysli, ze je mistrem sveta.
bohuzel
a pak se place nad vylitym mlekem ....
To ale nebyl můj názor, ale fakt, který je vidět na portálech. Padělky se nabízí i kupují, takže mají svou cenu.
Ano, uznávám, pro někoho nemusí mít žádnou cenu. Nikomu své názory nevnucuji.
Ale jinak xaveriane mé téma znělo otevřít rubriku o dobrých i špatných obchodech, obchodnících. Takto je to vždy selektivně sem tam v ruzných příspěvcích něco
a přehled v tom ale není.
Znalců si vážím a mimochodem jsem rovněž oficiání znalec, ale v uplně jiné věci...
Je to spíše otázka kontextu diskuze, znalec není bůh.
koolabs, mal si začať a nie pýtať sa či otvoriť, alebo neotvoriť takúto tému. Lebo sa tu bude iba o tom filozofovať.
http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.