Uživatel
Zaregistrován:
25. 11. 2016
Vytvořeno:
13. 10. 2021, 21:50
kde je zaruceno, ze Cesko nezkrachuje za 5, 10, 20 let ???
odpovim si sam - nikdo.
Zaruka neexistuje na nic... take nemate zarucene, ze vam treba nekdo nezkonfiskuje vase znamky.... nikdo vam to na 100% nezaruci.
ale zpet. to je technologie, nikoli vymysl. serveru v blockchainu jsou tisice az desetitisice. myslite, ze toto jen tak mavnutim proutku zmizne ??
myslim, ze opak zacina byt pravdou.
kdyz se podivate na extremni dluhy USA, vnitrni zadluzenost Ciny, tak treba kryptomeny jsou zajimavou alternativou k fiat menam.
to pochopily uz i banky, dokonce Deutsche Bank tlaci na to, aby mohly mit cast aktiv v kryptomenach. institucionalni investori to pochopili uz drive.... samozrejme je to nove, a co se tyce penez, 99,9% populace tomu nerozumi anebo se boji a radeji maji penize pekne v bance. ale kouknete se na inflaci a to celosvetove, to teprve zacina....
ale to jsem se od kryptoznamky vzdalili k investicim a propagace krypta a to nechci. to je kazdeho soukroma vec. ja jsem kdysi i tezil a dost uspesne, jen jsem tomu moc nerozumel, a BTC stal par supu. tak jsem stratil pristupy.... a za hodne let jsem zjistil, ze mi takto odeslo 1,1xxxxxxxxx BTC. to je ranec, ze ?? dnes jsem uz kryty vsude mozne, uz netezim, ale aktiva mam mimo jine i takto a nejen v BTC, ale i jinych altcoinech. uz jsem zazil vzestupy a pady, a to se svymi prostredky, tak o tom neco vim z "prvni ruky" nikoli sprostredkovane.
Kryptoměny jsou jen hra bez budoucnosti. Stačí otočit vypínačem a jsou kde?
napsal/a:
serveru v blockchainu jsou tisice az desetitisice. myslite, ze toto jen tak mavnutim proutku zmizne
A myslíte, že to není možné? Tyhlety záležitosti trvají jen do doby, dokud to někoho baví. Anebo dokud to nezlikviduje nějaký sovětský hacker (ne že by nebylo dost příkladů) a ani to nemusí být úmyslně.
Ano, známka mi může shořet, sežvýkat ju kráva, nebo ju švica vyhodí do popelnice (kráva jako kráva), ale to nebude systémový problém. Krypto cokoliv, jakožto reálně neexistující věc, je natolik závislé na technice a technologiích, že ju může zlikvidovat v podstatě cokoliv. Řekněme si to takto - vypukne válka, což se klidně může stát, Putinovi hrkne v makovici a než se Ovar rozmyslí jestli si dá k obědu na ARO vinnou klobásu nebo do čaje namočený suchar, jsou Rusi v Chebu a Praha rozbombardovaná. K čemu pak bude jakékoliv krypto?
Před lety baba uřízla kus jakéhosi kabelu ... a půlka Kavkazu byla bez internetu.
A to je vůbec problém celé téhle počítačové éry. Dnes třeba můžeme číst korespondenci významných osobností, protože ju psaly na papír, ale e-maily nebo SMS? To je fuč! Zbydou po nás akorát tuny plastů.
Ale třeba se to rozšíří. Za 0,00001 bitcoinu koupím kopu kryptovajec, budu spokojené jak dobře jsem nakópil ... ale kurva, furt budu mít nekrypto hlad!
Uživatel
Zaregistrován:
25. 11. 2016
Vytvořeno:
14. 10. 2021, 06:56
Pavle, to že je něco nad naše chápání neznamená, že to nemá budoucnost - respektive možnosti využití. Chce to jen čas. A to, co nyní omezuje naše myšlení je to, že se mluví prakticky jen o kryptoměnách. Navíc vývoj v technologiích je stále poměrně prudký. V roce 2007 byl na trh uveden první iPhone. "Pouze" před čtrnácti lety (!) a co to udělalo za fičák.
iPhone ke mně ještě nedorazil ... v podstatě netuším o čem to ošklivé slovo je.😉 Tudíž to zase až takový fičák nebyl!😋
Já nevím, je to něco na způsob investiční filatelie, kdy si člověk koupí (v akciích) jednu milióntinu Modrého Mauritia. Ovšem s tím rozdílem, že ten Mauritius někde (snad) je a lze ho případně fyzicky vidět, kdežto krypto je závislé od toho jestli je technologie funkční, jestli (tohle nechápu už vůbec) si to můžu někde na něčem prohlédnout a když umře HD-server, tak potom co? Problém s vystavováním nejspíš odpadá, to se na výstavy vůbec nedostane (a když, tak bez krypta).
Na poznámku o válce nikdo neregáloval. Celkově to připomíná spíš římského císaře, který byl císařem do té doby, než to pretoriánskou gardu přestalo bavit. A pak už byl virtuálním císařem.
Nehledě k tomu, že asi jen minimum kryptoznámek dojde svého uplatnění a že se tedy spíš jedná o spekulativní vydání. Spíš určitě. Převrácené přetisky VZOREC apod. Ale ty aspoň stále existují. O tom krypto si do budoucna troufám pochybovat.
Ale po většině zůstane aspoň něco (s výjimkou úplně prvních známek světa, které se sice možná někde dochovaly, ale zatím zůstaly nepoznány - ne, Černá penny to není).
Příměr s knihovnou není úplně přesný.
Když nebude kabel, nebude internet, k čemu bude někde nějaký záznam, ke kterému se nikdo nedostane? A ten záznam? Ten nevyhoří? Fatal error 404 apod.? Stačí jedna chybka na HD a záznam se stane nečitelný. A nebude nikdo, kdo by se s tím patlal. Proč taky. Zajíc v děravém pytli
Pavle, predpokladam, ze k vam dorazila technologie platebnich karet. co myslite, ze se skryva za platebni kartou, potazmo vasim uctem v bance. pouze jednicky a nuly. doufam, ze neverite pohadkam, ze pokud by si vsichni lide prisli vybrat svoje papirky do banky, tak ze je dostanou.
anebo spadne disk v bance a mate smazany ucet. tomu asi take neverite, ze ne ? :-)
tak to mate stejne s kryptem. je to jen a jen spolecnosti akceptovana "smlouva", presne tak, jako penize. te je jen a jen akceptace nerealna.
takze penize v bance je v podstate take takovy zajic v deravem pytli s tim, ze si s tim zajicem delaji jednotlivy vladci co chteji. s kryptem to nejde, pokud nemluvime o stableconinech, tam je to daleko vetsi pruser, ktery nas vsechny ceka !!! a moooc velky !
S cryptem si dělá kdo chce co chce. To je vidět na těch kursech. Když to někoho baví, jde to nahoru, když ne, jde to dolů. Je to krajně nestabilní, nic za tím nestojí, reálná hodnota je čistá 0 a když má "držitel" Alzheimera, je v prdeli. Nebo když mu shoří počítač. Karta se dá vyměnit (a ano, už se mi stalo, že někdo chtěl na mou kartu, resp. na číslo mé karty koupit hadry za 7000 rublů, nějaké zasrané bolševik - a nejspíš na to došel tak, že jsem platil kartou přes "zabezpečenou bránu" u té debilní Bohemia energy - páč jinde neměl možnost), krypto se "vypaří". "Těžení" (ne, že bych pochopil o čem to je - připomíná to silně pohádku o tom, jak nic nedělal a zbohatl na tom) je v zásadě dražší než "výtěžnost", co jsem pochopil tak je to dost jako sázka ve Sportce.
Jak to mají v bance nevím, kdysi to bylo na i papíře. Jestli je to dnes jenom v počítačích, je to dost nejisté (bolševický hacker má celé dny, měsíce a roky hovno co na prácu a je za to i placený Putinem).
Fajn, ale furt tam nevidím souvislost se známkou a taky nevím, proč by to mělo být 100× jištěno a zajištěno proti hackerům a co s tím jako dál*. A pořád mi uniká to základní - k čemu to je dobré? Co s tím dál? Je to na obdobné úrovni jako vlastnictví jedné akcie z miliónu za Modrého Mauritia? Já su hlópé, já zatím akorát pochopil, že otroci a koně se prodávají jen v celých kusech a když je strčím do trezoru - chcípnou, nestanou se krypto.
*A kdo to bude udržovat v provozuschopném stavu po dalších 200 let... (neb je to závislé na mnoha věcech, jednu známku mám doma a nezáleží na tom, jestli někdo vypne či zapne tlačítko v elektrárně, furt ju budu mít doma i kdyby počítače zanikly jako telefonní budky).
oukej,
takze nechme krypto pryptem, tam je to marne :-D a vratme se ke zminene znamkce.
je to k nicemu, tak jako znamka samotna. ta take nemusi byt zcela jiste vytistena, nalepena a poslana s balikem. staci stroj. ale hle, ona vytistena, nalepena a poslana je. a ted je k tomu jeste moznost ji sberatelsky "vylepsit" tim, ze k ni priradime NTF ( nezamenitelny token ). to je, rekneme, dalsi level, ktery se muze, ale nemusi ujmout. naklady na NTF jsou minimalmi. urcite je to ted jako obchodni model, souhlas, ale take je to test zajmu. jednou bude treba ke kazd znamce netaky typ tokenu prirazen a ponese adresu acelou historii trasy, kterou zasilka prochazi. tak jako dnes, jen to bude vyrazne jednodussi, rychlejsi a levnejsi.
ale je treba nekde zacit.
treba to vyjde, treba ne.
p.s. treba s ropou si take dela kdo chce a co chce, take je znacne nestabilni, ale vsichni to akceptuji. samozrejme, ze ne v takovych vykyvech, ale je potrebne si uvedomit, ze tato "krypta" si teprve hledaji sve misto na slunci.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.