Moderátoři: blazek007, Admin - Zdeněk Jindra, smith, doddie
Zaregistrován
20. 2. 2011
Zdravím Donovan - myslím, že už toho sám hodně víte a rostete
bohužel , bohudík, všichni se učíme .....
zeptat se zrovna u této celistosti jestli je " mache" je kopaneček:-) , který si budete pamatovat třeba celý život a to Vás posune .
Stačí si položit otázku proč by tohle mělo být mache ? Protože je to spodní známka s počitadlem ?
A položit si dobrou odpověd :-) Strojové razítko bylo vyrobeno pro urychlení poštovního provozu , kde se sunuly zásilky , strojově se orazitkovaly a třídily se dál . Tam si nemohl přijít nějaký kuliferda a dát si otisknout strojové razítko na tu konkretní celistvost (od toho byly úplně jiné poštovní přepážky ) .
Strojové razítko je zárukou, že celistvost šla poštou ..samozřejmě je třeba zkoumat samotné strojové razítko a "vlnovky", že s nimi nebylo manipulováno(paděláno) u vyjimečných celistvostí .
z toho plyne že pokud ma celistvost strojové razítko určitě není "mache"= uměle vytvořená filatelistická celistvost
ale už Vám nikdo nezaručí , že nebyla filatelisticky ovlivněna ..asi tak
Zaregistrován
18. 4. 2020
Zdravím vás escartin díky za vás příspěvek a ponaučení určitě mě to pomohlo aj v uvažování co se tema tyče 👍 to víte měl jsem obdoby když jsem podeziral ( mache+filatel.pošta atd)skoro každou něčím zajímavou celistvost ale pomalu začínám troch rozumět aj díky vám a celkové zde moderátorům na forum jsem si se hodně věci ujasnil pochopil tak díky všem za cenné informace 👍
Zaregistrován
18. 4. 2020
Dobry vecer mam zde balikovou pruvodku na ktere je znamka 200h strihana o ktere si myslim ze je ve vzacne barve fialove modra., vim ze takto z foto se neda urcit dobre barva ale u teto znamky si myslim ze je to jasne viditelne aspon tedy pro me 😁
Obrázky:
Zaregistrován
13. 12. 2010
Bohužiaľ nie je fialovomodrá.
Zaregistrován
18. 4. 2020
Ok diky 😁
Zaregistrován
18. 4. 2020
Zdravinm vsecchny vespolek tak opet poslu neco zajimaveho na podivanou co vse muzou nabidnout Hradcanske celistvosti,myslim to neni treba vice nejak komentovat🤪 jen kratce popis kombinace StS + StP IIa / Td1/ 2+12......a Td 1/ 78 typ pricky IIa + oblouk.typ IIa ....aj prichozi raz
Zaregistrován
18. 4. 2020
Tak jeste to foto😏
Obrázky:
Zaregistrován
6. 2. 2009
Dala by sa priložiť celá zadná strana?
By som bol zvedavý načo je tam pečiatka Bratislava.
http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.
Zaregistrován
18. 4. 2020
Ok
Obrázky:
Zaregistrován
18. 4. 2020
Take jsem si tu otazku pokladal proc? Ale postovne raz + datumy jsou v poradku --- tak nevim proc to slo postovne prez Bratislavu ?zde posilam detailni obr razitek
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.