Moderátoři: blazek007, Admin - Zdeněk Jindra, smith, doddie
Zaregistrován
6. 2. 2009
V tom nevidím problém. Smerovka "Praha - Mnichov" neexistovala, ale medzipristátie v Mníchove na trase Praha-Štrasbourg si viem predstaviť.
http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.
Zaregistrován
7. 6. 2011
skutecnost je takova,ze posledni let se uskutecnil 31.3.1921,to by pasovalo,ale
jestli je to bavorske prichozi padelane to vam nepovim..
Zaregistrován
7. 6. 2011
tak tady je panove pozadovana "prdelka"ponekud umounena ale citelna,chtel
bych upozornit vzacne publikum,jak decentne ten nemecky prüfer svoje znacky
umistil...😆
Obrázky:
Zaregistrován
19. 1. 2011
Žádný z letů Praha-Štrasburk-Paříž-Londýn neměl tehdy plánované mezipřistání v Mnichově. Letecká historie je jedním z mých dalších hobby (však taky sbírám letecký námět), i když jsou oblasti ve kterých se vyznám určitě mnohem lépe než v meziválečné letecké dopravě. Každopádně ani trasa letu Praha-Štrasburk se k Mnichovu nepřibližovala (létalo se poměrně přesně nad Norimberkem). V tomto ohledu je potřeba si uvědomit, že v tehdejší době byly lety dopravních letadel v podstatě vzácnost a ne jak dnes, je tedy mnohem snažší dohledávat trasy pravidelných linek. Na druhou stranu hodně letadel tehdy nouzově přistávalo různě na území Německa a někdy vlivem navigačních chyb i mnoho desítek kilometrů od plánované trasy, ale s tím nemohl nikdo (ani žádný filatelista) dopředu kalkulovat.
Zaregistrován
7. 6. 2010
presne tak, hlavnu rolu hralo aj poveternostne podmienky, lety sa museli casto odkladat...
http://www.infofila.cz/dziak-jan-autor-157
moje články
Zaregistrován
19. 1. 2011
To taky, ale z dnešního pohledu byl proces rozhodování o uskutečnění letu až neuvěřitelný. Piloti dostali před letem informace z několika málo meteostanic po trase, někdy i hodiny staré a dosti nepřesné a na základě toho se rozhodovalo, jestli se poletí. V případě oblačnosti se při letu bez vidu země se navigovalo pouze podle kompasu a rychlosti a doby letu. Dost důležitý parametr a to rychlost větru také byla známa jen velmi okrajově z několika málo meteostanic a jen v některých výškách. To ještě nemluvím o tehdy používaných barometrických výškoměrech, u kterých bylo potřeba znát pro správnou funkci tlak vzduchu v nulové nadmořské výšce, který byl znám opět jen z meteostanic a rozhodně ne zcela aktuální. Ze země se letadla dala zaměřit pouze v blízkosti letišť a to ještě dosti nespolehlivě. Při přistání za špatného počasí se využívalo právě tohoto zaměřování, kdy se pilot musel dostat do správné výšky na osu dráhy právě podle těchto zaměření ze země a manévr se mnohdy opakoval tak dlouho až nezbylo nic jiného než nouzově přistát s vypnutými motory, protože došlo palivo. Letectví bylo tehdy prostě v začátcích a pouze pro otrlé povahy...
Zaregistrován
7. 6. 2011
to:Yrjo,sam jsem v letectvi roky pracoval a z vypraveni vim jake to bylo,bez
pristroju,navigece a spojeni se letalo podle koleji a kontrolovali zastavky,kdyz
zrovna byly videt...zajimal by mne ale Vas nazor na tento letecky dopis,zvlaste
proc nebyl nemeckym znalcem uznan,sam jsem ho jeste nijak zvlast nezkousel
a tak na prvni pohled jsem zatim nic nenasel,podle mne by to mohlo byt to
fialove nemecke razitko,ale jisty si nejsem...
Zaregistrován
19. 1. 2011
Popravdě řečeno sbírám v podstatě generálně v rámci námětu "celý svět" a celistvosti zatím nechávám trochu stranou. Hlavně kvůli vyšší finanční náročnosti. Na obálce mě ale hned od začátku praštila do očí absence příchozího razítka spojená s přítomností toho fialového (co je na něm jsem nerozluštil ale asi bude nějaké příležitostné). To samo o sobě by asi nemuselo vadit, ale na těch nemnoha leteckých celistvostech z té doby, které jsem viděl a nebyly adrsovány přímo do Štrasburgu (Pažíže nebo Londýna) byly většinou dopisované nápisy typu Letadlem přes Štrasburg, popřípadě různě poobtahované letecké nálepky. Celkově ale musím říct, že nevím...
Zaregistrován
7. 6. 2011
tak to jsme dva..😁 to fialove je bavorske razitko pro "zulassungstelle"
a to mi pripada ne zrovna koser....
Zaregistrován
7. 6. 2011
dneska prisla tato zajimavost,kupoval jsem to "nablind"a mel jsem nakonec
pravdu-10 eur i s postovnym...😁
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.