Obchodníci říkají, že každá mince najde svého kupce. Faktem je, že padesátikoruny od 1994 je najdou velmi rychle - začínajících sběratelů je opravdu hodně. V oběhu jich je stále méně, stejně jako vladik bych to odhadl tak na 2 promile. To už se ani nevyplatí stovky mincí prohledávat - výtěžnost je malá. V obchodě jsem dlouho nedostal žádný lepší ročník. Možná je to taková módní sběratelská vlna, před časem jsem jich měl mnoho desítek ks, ale dnes jsou skoro všechny prodané. To mě více překvapuje zájem o běžnější mince, třeba desetikoruny z let 1990-1993 (Masaryk, Štefánik, Rašín) - ty jsou zcela bezcenné, přesto jich minimálně za nominál dokážu prodat libovolné množství.
numismat@seznam.cz

Však oni se časem v oběhu objeví. Vzhledem k evropské unii je nutné změniit poměr papírových peněz vůči kovovým. Proto byly nahrazeny papírové 20Kč, a myslím si, že to samé čeká i 50Kč. V současnosti se začínají objevovat ročníky 1994 a 1996. Takže se dá předpokládat, že se objeví i další ( i když byly psány jen pro sady).
Stačí se třeba zaměřit na 50h. Co se v poslední době vyrojilo ročníku 1993 v ražebním lesku je neskutečné. Určitě to není nějaký zapomenutý sáček dostaný do oběhu. Ale ( myslím si ), že banka konečně začíná uvolňovat kovové mince, které měla na skladu. Takže Hledejme.

Tady je docela jednoduchý návod co používá Robbie:
Hehe, taková haluz... Poslouchej, jo Držím v ruce peněženku své přítelkyně a uvažuju... "alespoň blbá dvacka 1994 (100 000 ks), co našel marty by se mi hodila..." ... Já myslel že se umlátím smíchy... normálně sem jukl mezi drobné a byla tam (!!)

hmm ... budu si muset poridit pritelkyni ... ale to pak bude min penez na materiál ... Robbie, vyplatí se to vůbec?
Spořiti se dá i z mála, jen začni a vytrvej!
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.