Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

Dnes prikladám fotky kovovej sošky športovca, podľa mňa asi futbalistu. Má ulomený kus jednej ruky a je priletovaný na podstavci z mosadze, ktorý podľa mňa nie je originálny. Zrejme aj ten časom odpadol a netuším kto mu pripevnil tento terajší. Výška sošky aj s podstavcom je 19,5 cm. Váha je 1136 gramov, avšak z akej zliatiny bola táto plastika vyrobená si neviem tipnúť. Autora pravdepodobne neurčí asi nikto, pretože tam nie je žiadne označenie. No mňa by skôr zaujímalo obdobie do ktorého to možno zaradiť. Podľa prevedenia to môžu byť 30 - te až 50 - te roky 2O storočia?
Obrázky:

Grofik, mal by si odvahu tipnúť si autora? Myslím tým nejakého slovenského alebo českého umelca z obdobia I. ČSR ? Dá sa to nejako definovať podľa zobrazených detailov, či iných charakteristík tejto sošky ? Mohlo by to mať niečo spoločné so Štefunkom ? Pravda tu ide čisto o moje dohady.
Ďakujem.

Aj tak vďaka Grofik za Tvoj názor. Dúfam, že Serge Nubret alebo Wjem tu v blízkej dobe zavítajú a možno sa posunieme kúsok ďalej. Viem pochopiť, že tieto otázky ohľadom určenia hodnoty alebo obdobia vzniku týchto artefaktov, sú nikedy veľmi nevďačnou témou aj pre skúsenejších zberateľov.

Obávám se, že Grofik poněkud přecenil mé schopnosti. Jediné, co můžu poradit, je zkusit kontaktovat kupříkladu tuto aukční síň: http://www.aukcnidum.cz/CZ-KONTAKT.htm
I když možná nehcete prodávat, můžete jim zkusit poslat fotky, zda vám to přibližně neocení a nezařadí.
Kdo zná všechny odpovědi, tomu nebyly položeny všechny otázky.
http://www.youtube.com/watch?v=4T2ptyJE4f4

Ďakujem za promptnú odpoveď a samozrejme za vložené foto. Tie plastiky nie sú priamo identické, ale pri pozornejšom pohľade si treba všimnúť nohy. Teda podkolienky a obuv. Toto vyhotovenie sá zdá skoro rovnaké. Neviem kto je autorom obidvoch futbalistov, či podľa akej predlohy alebo formy to bolo odliaté, no v každom prípade určitá podobnosť tu je. Napríklad i kovová zliatina, z ktorej sú obidve vyrobené, vykazuje niektoré znaky identity. Tá farba kovu a ošúchané jednotlivé časti povrchu, tiež vykazujú známky značnej podoby. Škoda, že autori takýchto výtvorov v tých časoch nesignovali všetky svoje diela. Mali by sme o pár problémov menej. Alebo to mohla byť tvorba žiakov nejakého známeho ateliéru a v takom prípade sa zrejme také dielka neoznačovali? Hmm....
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.