Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, dejvy, smith
Chcete-li se věnovat Košickému aršíku, pak podle nejnovějších poznatků. Kniha Košické známky - Kassay 1972 popisuje aršíky z pohledu osmdesátých let, nahodilé určení polohy aršíkových polí na tiskovém archu, nesprávný popis terciárních vad pro barvu červenou pro tři tiskové desky - to jsou největší nedostatky. Objektivní popis aršíku jako celku podává moje studie, nejnovější verze bude jako exponát na výstavě Praha 2018 ve filatelistické literatuře. Potřebné informace můžu dodat.
Vím, že od doby vydání knihy Košické známky panem Kassayem a jeho kolegy jíž uplynula dluhá doba a řada věcí se vyvinula a "dopřesnila", což může znamenat třeba i dopřesnění v podobě kompletního přečíslování AP. Ať již půjde o poznatky p. Pažouta nebo p. Čtvrtečky a dalších, kteří se touto sérií a aršíkem zabývají. Přijde mně, že většinou se prezentují studie aršíku, ale nenarazil jsem na novou studii známek. Občas si říkám, jestli nenazrál již správný čas vydat novou tištěnou verzi (i když jsem si vědom veliké náročnosti přípravy knihy), která by Košické známky a aršík řešila. Děkuji Vám za "podanou ruku", rád bych ji využil, pokud se opravdu chcete podělit o nejnovější informace z vaší studie a třeba nejen z ní. Můj mail je mare2(zavinac)seznam.cz
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.