Moderátoři: smith
Před pár dny se podařilo kamarádovi vydražit na aukru předmět, který byl sice umístěn v kategorii určené pro kopie, ale u samotné aukce již nebyla o kopii žádná zmínka. Podle aukra nedošlo ze strany prodejce k žádnému porušení pravidel a sám prodejce odmítá jakoukoli dohodu. Vzhledem k tomu, že o podobné situaci neslyším poprvé, tak by mne zajímalo, jak a zda se to dá vůbec řešit?
No pokud byl predmet umisten do kategorie kopie, tak bych rekl ze uz nema povinnost uvadet v popisu aukce ze je to kopie.
Přebytky antických mincí http://imince.net/?cat=2
Katalog účelových známek http://imince.net/katalog-ucelovych-znamek/
Podmínky pro aukce jsou jiné než pro internetové obchody, už jsem se setkal s tím, že někdo suveréně prohlašoval, jak vrátí vydražené věci po týdnu bez udání důvodu, neuspěl, chtěl se soudit a pak toho nechal, protože zjistil, že zákon nestojí na jeho straně.
Na druhou stranu, v případech kdy má někdo Aukro shop a prodává s cenou Kup teď, tak se IMHO de facto o internetový obchod jedná.
Asi by se měl vyjádřit nějaký právník🙂 Můj názor je ten, že pokud se něco snažím získat v aukci, tak musím počítat s tím, že to nemůžu vrátit jen proto, že se mi to rozleží v hlavě nebo se mi to nelíbí - něco jiného je vada, kterou prodejce záměrně zatajil nebo naprosto neodpovídající popis apod.
Každopádně, vydražit si kopii správně umístěnou v kategorii kopie je nepozornost a smůla kupujícího.
khhhh: jen aby to Aukro nevyřešilo zrušením účtu🙂 Být prodejce, tak takovému kupujícímu život značně znepříjemním. To, jestli přistoupí prodejce na zrušení aukce i při zaplacení všech nákladů (i když nepočítáme jeho čas a to že dostane peníze od někoho jiného až za dva týdny), je věc jeho dobré vůle. Zkuste si na velké aukci odmítnout převzít a zaplatit zlaťák u kterého je poznámka novoražba s tím, že jste si toho nevšiml a myslel jste si, že jde o minci z 18. století. Myslím, že byste se dozvěděl, co znamená zmaření dražby...
No, zatím asi ještě nedošlo ani na komentáře. Nechci se teda kamaráda zastávat na úkor prodejce, ale při nahlédnutí do ukončených aukcí se tam vyskytuje velice často jeden uživatel, který má velice podobné aukce a tito 2 "uživatelé" si navzájem přihazují na aukce krásné baťovské částky - skoro jak picmauz + federerslavia a numismitko👿
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.