Moderátoři: smith

Forpus

Uživatel

Zaregistrován
21. 2. 2014

#1 - 6. 5. 2015, 15:03

Dobrý den,

potřeboval bych poradit od někoho kdo už si prošel anabází skenování literatury do PDF a následného převodu do formátu DOC. Chtěl bych si formátování a velikost textu upravit...

online konvertory co jsem zkoušel stojí za prd a recenze na free software taky většinou nejsou moc povzbudivé. Ideální by bylo samozřejmě, aby byl program zdarma.

Moc díky za jakoukoliv radu😉

PS: jedná se o starší literaturu na které nevázne autorské právo...

Forpus

Uživatel

Zaregistrován
21. 2. 2014

#2 - 6. 5. 2015, 15:23

Aha...zapomněl jsem na to nejdůležitější - jaký konvertor by jste mi doporučili????🙂

Brett

Uživatel

Zaregistrován
9. 3. 2010

#3 - 6. 5. 2015, 17:29

No neviem ... Ja keď potrebujem niečo (text, obrázky, tabuľka) dostať do Wordu (.doc / .docx) tak proste skopírujem to čo potrebujem (z web stránky, PDF ...) do schránky windows a potom vložím do prázdneho dokumentu vo worde - upravím a následne uložím do formátu, aký potrebujem.

babygulka

Moderátor

Zaregistrován
7. 6. 2010

#4 - 6. 5. 2015, 17:34

no ja to robim tiez tak

Forpus

Uživatel

Zaregistrován
21. 2. 2014

#5 - 6. 5. 2015, 17:38

No jo..jenže když to naskenujete tak je to jako kdyby jste měli obrázek na kterém je text - takže to takto kopírovat bohužel nelze. Těch konvektorů je docela dost, ale některé mají docela značnou chybovost. Navíc je jich většina zastaralých a vůbec aby se v tom čert vyznal...

Proto zkouším jestli někdo nebude mít dobrou zkušenost s nějakým konkrétním..

Brett

Uživatel

Zaregistrován
9. 3. 2010

#6 - 6. 5. 2015, 17:47
Dobrý den, potřeboval bych poradit od někoho kdo už si prošel anabází skenování literatury do PDF a následného převodu do formátu DOC. Chtěl bych si formátování a velikost textu upravit... online konvertory co jsem zkoušel stojí za prd a recenze na free software taky většinou nejsou moc povzbudivé. Ideální by bylo samozřejmě, aby byl program zdarma. ...

Na základe toho čo citujem z príspevku 1 som pochopil, že tá literatúra bola scanovaná pomocou nejakého OCR programu - teda do nejakého textového formátu. Keď píšete, že to máte v obrázkovom formáte (jpeg, bmp, tiff ...), tak potom nechápem, čo chcete vo worde (.doc) na tom obrázkovom formáte upravovať. Na to sú predsa určené foto editory.

Forpus

Uživatel

Zaregistrován
21. 2. 2014

#7 - 6. 5. 2015, 17:55

Ne ne..chci to prachobyčejně skenovat...zkusím ještě nějaký ten OCR program - třeba ABBYY FineReader😉

Wjem

Moderátor

Zaregistrován
20. 7. 2010

#8 - 6. 5. 2015, 18:05
Ne ne..chci to prachobyčejně skenovat...zkusím ještě nějaký ten OCR program - třeba ABBYY FineReader😉

To chce nešetřit na scaneru a koupit nějaký kvalitnější, který má OCR včetně příslušného software v ceně...

Brett

Uživatel

Zaregistrován
9. 3. 2010

#9 - 6. 5. 2015, 18:14

No pokiaľ chcete, aby výsledkom scanovania bol textový súbor/formát, tak OCR software je myslím nevyhnutnosťou. Inak výsledkom scanovania bude obrázok, a ten potom upravovať vo worde ... 😉
Pri skonvertovaní "obrázkového" PDF do DOC bude výsledkom znovu len obrázok a nie text, ktorý by sa dal následne upravovať (formátovať).
PS: Ešte malá poznámka - nie každý OCR program si dokáže poradiť s Českou / Slovenskou diakritikou (mávajú s tým problém).

Forpus

Uživatel

Zaregistrován
21. 2. 2014

#10 - 6. 5. 2015, 18:48

aha..já myslel konvertovat do DOC tak, aby ten výstup šlo formátovat:o) vyzkouším nějaký ten program. Asi se metodě pokus - omyl nevyhnu.

to Wjem: upřímně řečeno jsem ani netušil, že existují skenery, které tohle umožňují (převod skenovaného obrazu rovnou do textu).

V rámci počítačových technologii mám opravdu jen základní přehled a tohle jsem prostě ještě nikdy nepotřeboval😉

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.