Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Zaregistrován
28. 6. 2008
Proč chlapi, není to nějaká diskriminace?? 😆 😆 😆
Jinak mince za pár set se vyplatí padělat. Mé podezření bylo i právě díky tomu, že dotyčný prodejce prodával hodně grošů s kontramarkami, které se mi nezdály. Pokud by prodával padělky, pak by klidně mohly být padělky i další mince...
Ale je to jen spekulace, samozřejmě. Nechci tvrdit, že kontramarky jsou pravé, ani falešné, ale mně osobně se nezdály. Ani ty Stuivery :-))
Ale to nechci řešit 😃 Třeba fakt pravé byly 😁
Zaregistrován
28. 6. 2008
Jinak všimli jste si toho čtvrtého groše? Byl by zajímavý i bez kontramarky... (pokud to není jen hříčka dvojrázu)
(je i na fotce na předchozí straně)
Obrázky:
Zaregistrován
28. 6. 2008
... tak toho jsem si nevšimla, že už na něho někdo upozornil. Ano, pokud ten čtvrtý měsíček a vysmátý lev nevznikl dvojrázem... pak by to byla zajímavější mince, buď nějaká zmršená patnáctka, atyp, nebo běžná čtrnáctka s dvojrázem...
těžko říct.
Zaregistrován
24. 3. 2010
Aha, čo som našiel. V popise sa uvádza: "zeitgenossisch gefälschter Gegenstempel (Reichsapfel)", Krusy 1,24. Čo vy na to?
Obrázky:
Zaregistrován
15. 7. 2007
Zaregistrován
24. 3. 2010
Ja tiež nie, ale na druhú stranu tým predajcom je Kunker. A keď už uvádza Krusyho ako referenciu, tak ma zaujíma, či tam táto falošná ale za to dobová kontramarka je uvedená.
Zaregistrován
7. 8. 2014
Je uvedená jako falešná - gefälschter. Kunkerova cena ale dle mého tomuto neodpovídá...
Zaregistrován
14. 9. 2019
Měl bych tady zlomek PG s kontramarkami. Ta první bude Ulm, na tu druhou moje fantazie bohužel nestačí. Nepodaří se jí někomu identifikovat? Ohledně pravosti - dle stavu a okolností koupě by mohly být i pravé, na 100% to ale nevím, takže budu rád za jakýkoliv názor i v této věci.
Obrázky:
Zaregistrován
25. 12. 2013
Hey there! I came across another Augsburg countermark from Ukraine. Unfortunately, plenty of counterfeit PGs with countermarks appear on the Ukrainian market, so I doubt each and every specimen. What do you guys think about this one?
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.