Pavel - uvadzam len to co mi je zname. A v klude som aj ja, lebo to nie je opatrene postovou peciatkou z tatranskej posty.
Oskar - Já to prostě nechápu, jsou to jenom poškozený známky. Proti těmto známkám je soukromé zoubkování na známkách úplně jiná liga.
Mozno aj na tu tvoju ligu moze mat niekto taky nazor ako ty, na pretlace. Proti chuti zbierat hocico ziaden disputat, aspon podla mna.
OskarOto
Na těch známkách je krásně vidět, že jsou poškozené a dost možná se je jen někdo pokusil "vylepšit". Musíme mít na paměti, že tyhlety "osvobozenecké" přetisky, a pak taky WSF!, vznikají i zítra.
Ostatně, k přetiskům PČS 1919 je zrovna v dnešní filatelii článek (resp. dva) s tím, že naše nejvzácnější známky (4 a 10 K žilkované) jsou patisky a věcně nelegální. A přesto se to prodává za 4 milióny.
Jj.
Samozřejmě soukromé přetisky opravdu poštou prošlé určitě patří do poštovní historie. Tady jsem to drobet přepískl.
Protektorátní známky s přetiskem ČSR jsem našel při koupání strašného slepence, je to na nich vidět.
No a přetisk 1919 jsem zatím přestal sbírat. Článek jsem jenom rychle přešel a musím ho pořádně pročíst. Ale je to sranda samý otazníky a to že je převrácený přetisk 4k na žilkovaném papíru ze svázaného asi dětského razítka, to teda autoři zabili.
Největší zajímavost je prokázaný rozdílný úhel slova ČESKOSLOVENSKÁ vůči 1919. To se přeci považovalo za padělek a dokonce v POFISU doporučovaly používat šablonu. Kolik se asi označilo pravých známek za padělek.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.