OskarOto napsal/a:
Fofr odpověď od Ivana Martináše říká, že všechny známky mají strojový knihtiskový přetisk (včetně 80f.) a dopis je mu dobře znám. Pan Leopold Kronik poslal mnoho takových dopisů svému bratrovi ve Vídni.
Už bylo na mne moc pozdě.😉
Tak jistě že patří. Ale to prvé je vlastně pokračování jen v jiné formě, ale to druhé není pretlač kralovstva Srbov, Chorvátov a Slovincov, ale Slovinců, Chorvatů a Srbů, vydání pro Chorvatsko. Zkrátka, bylo to ještě před spojením se Srbskem. A v Chorvatsku platila jiná měna než ve Slovinsku.
S kompletními archy je problém - jsou moc velké, mnohé jsou velké i na A3. Příklady druhých nám praví, že do exponátu se samozřejmě využít dají. Ale naplácat na exponát jen archy, jen tak, bez ničeho, by asi nebylo kvitováno příliš nadšeně. Nezbytný je řádný popis, vypíchnutí důležitosti, typy, deskové vady a tak. Celý arch (velká část) první rakouské emise bude hodnocen rozhodně líp, než archy všech známek s přetiskem Kőztársaság nebo dokonce se Zemanem (jedině by mu snad chyběla půlka hlavy na půlce archu).
I když, nějaký juryman by to nepochybně osvětlil líp.
Měl jsem stejný názor, ale je to jinak. Přidám jednu použitou známku z vydaných 10400,- ks.
Obrázky:
Píšeme s Nenadom príručku😋 , vlastne on píše a mne napísal tento mail. Zrejme si ma s niekým pletie.. Pavel_III, nie je to niečo z oblasti Tvojho záujmu? Nechceš si s ním pokecať? Ja ani neviem, čo vlastne chce a samozrejme nič nemám..🙂
*Im writing a handbook about local issues in Medjimurje and Prekmurje 1918/1919: Prelog/Perlak, Mursko Središće/Muraszerdahely, Beltinci/Belatincz, Dobrovnik/Lendvavásárhely, Prosenjakovci/Pártosfalva.
Do you have any stamps or covers of these issues?
Best regards,
Nenad Rogina*
-s-
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.