:roll: Ľúbi ma, neľúbi ma, ľúbi ma, neľúbi ma...
Doktor, čo mi to robíte so zubami!!?
Hovorí Mara Ferovi:
A prestaň sa konečne vždy, keď Dunčo zašteká, ohlasovať "Áno, miláčik?"
Miláčik, dáš si kávičku?
Áno, drahý.
Ale nie! Nezhováram sa s tebou, ale sám so sebou!😉
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

Baví se Sněhurka a Ježibaba, kam na vejšku. Tak Sněhurka: "Já půjdu na ekonomku. Tam nebudu nejhezčí, ale budu nejchytřejší!" "To já půjdu na matfyz", na to Ježibaba, "tam sic...e nebudu nejchytřejší, ale budu nejhezčí!"
Přiletí k nim jepice a povídá: "Já půjdu na práva do Plzně, sice se tam nic nenaučím, ale zato to stihnu dostudovat"
:mrgreen:
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

:mrgreen: 😁 😁

http://www.funpic.hu/swf/monitor_cleaner.swf
Pro všechny,co mají špinavý monitor.

pavelgregor napsal/a:
Na našich stránkách v sekci Článkymincovny je uvedena informace o tom, že Jihlava razila městskou minci s orlicí již roku 1458. Máte o tom někdo bližší informace? Já mám totiž ražbu až od roku 1460. Dík.
zrovna si teď čtu VI. svazek Velkých dějin zemí Koruny České z nakladatelství Paseka a který napsal Petr Čornej, zde je na stránkách 225 až 227 psáno o mincování za Poděbradovy vlády. Nebudu to celé přepisovat, ale Brno prý začalo razit v r. 1457 a Jihlava a Znojmo až v r. 1462 ...

to kacuro asi tak;
bádanie o Jihlavskej mincovni.
Prvý písomný záznam o Jihlavskej mincovni je z roku 1275 v listine Přemysla Otakara kde sa mincovňa postupuje do dedičného držania trom mincmajstrom.
Špekulovať o dátume môžeme,ale už okolo roku 1234 bolo založené mesto Jihlava pre jeho náleziská striebra po okolí čiže je možné ,že mincovňa bola založená aj skôr ako v r. 1275???. lebo Jihlavská mincovňa razila malé moravské brakteáty. a až na základe mincovnej reformy Václava II.(1278-1305) bola v roku 1300prenesená do Kutnej Hory. dobový materiál zachytil ježka ako Jihlavský znak nad jednou dielňov v Kutnej Hore.!!! Činnosť Jihlavskej mincovne bola na krátku dobu obnovená niekoľko krát.🙄 😉
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.