Moderátoři: smith, Koniáš

Profilový obrázek
jano-789

Uživatel

Zaregistrován:
9. 9. 2007

#9321 19. 8. 2009, 22:49
Odporúčam do pozornosti kolegom http://www.burzaminci.sk/ po tretej odpovedi na SK. pamatné mince ma najmúdrejší admin zablokoval...😁 😁 😁 ...

to je dlhodobo najblbsa stranka aka existuje...

Registrováno je 1000 uživatelů.
Poslední registrovaný uživatel:jano-789

Profilový obrázek
jano-789

Uživatel

Zaregistrován:
9. 9. 2007

#9322 19. 8. 2009, 22:51

jaj more ani sa nevim poradne prihlasit😃 pixle tu v cesku je secko take drahe...zlate slovensko
praha 5 stresovice🙂

Registrováno je 1000 uživatelů.
Poslední registrovaný uživatel:jano-789

Profilový obrázek
Michaela

Uživatel

Zaregistrován:
12. 10. 2007

#9323 20. 8. 2009, 07:32

To Pavel Gregor : Čoveče z tebe bude ještě něco velkého.😎

Profilový obrázek
pavelgregor

Moderátor

Zaregistrován:
23. 6. 2007

#9324 20. 8. 2009, 12:32

Hlavně, aby jste to nevzali vážně. 😆

To byla ukázka, jak s vhodně seřazenými pravdivými informacemi dojít k jakémukoliv ( samozřejmě chybnému ) závěru. Celou teorii jsem měl v hlavě během pár sekund, kdy se mi náhodou dostaly při vyhledávání dat v databázi dvě relativně odlišné informace vedle sebe. Pak už stačilo jenom trošku času na vyhledání vhodných informací. A nejdýl trvalo sepsání a příspěvku, aby to vypadalo, jako odborný námět.😈

Včera tady bylo mrtvo, a tak jsem myslel, že když rejpnu do něčeho zajímavýho, tak se rozproudí přestřelka. Ale asi mimo Olivera byli všichni u vody.😞

Profilový obrázek
kacuro

Uživatel

Zaregistrován:
7. 10. 2006

#9325 20. 8. 2009, 12:34

no mě Pavle napadla ještě možnost, že IO znamená ludovicus Ouherský😃

Profilový obrázek
Kucera

Moderátor

Zaregistrován:
6. 7. 2009

#9326 20. 8. 2009, 12:50
Hlavně, aby jste to nevzali vážně. 😆 To byla ukázka, jak s vhodně seřazenými pravdivými informacemi dojít k jakémukoliv ( samozřejmě chybnému ) závěru. Celou teorii jsem měl v hlavě během pár sekund, kdy se mi náhodou dostaly při vyhledávání dat v databázi dvě relativně odlišné informace vedle sebe. Pak už stačilo jenom trošku času na vyhledání vhodných informací. A nejdýl trvalo sepsání a příspěvku, aby to vypadalo, jako odborný námět.😈 Včera tady bylo mrtvo, a tak jsem myslel, že když rejpnu do něčeho zajímavýho, tak se rozproudí přestřelka. Ale asi mimo Olivera byli všichni u vody.😞

Ja uz jsem si to zapsal ke Kyjovskemu nalezu z r.1942 ktery nedokazala rozlustit ani E.Nohejlova, vsechna cest!

Profilový obrázek
pavelgregor

Moderátor

Zaregistrován:
23. 6. 2007

#9327 20. 8. 2009, 16:33

To se omlouvám ( kdybych to myslel smrtelně vážně, bylo by to v odpovídající sekci. Do kecárny jsem to dal právě proto, protože ta vše snese )
😳

Ale pravdou je, že každej za písmenkama IO hledal jméno panovníka, ale že by to mohla být např.značka mincovny, či mincmistra, či něco jiného, to ne.😕

A teď si vemte, když k tomu přidám značku uváděného mincmistra ( číslo 4 ):
[

Obrázek vložený uživatelem

](http://img254.imagevenue.com/img.php?image=80713_kremnice_io_123_571lo.jpg)

Řekněte, to už by trklo i totálního slepce. To nešlo přehlídnout, a nezkusit dát pár informací dohromady. Kor když nikdo nedokázal nezvratně přiřazení tohoto penízku dokázat. Samotnýho mě překvapilo, jak to vše do sebe pěkně zapadlo.
Určitě, kdybych hledal najdu další okolnosti podporující mou hypotézu, ale i spoustu argumentů proti.
Může Vás ale uspokojit to, že všechny informace, které jsem uvedl na mou obhajobu, jsou z numismatických publikací. Takže vlastně nevidím důvod, proč by to tak nemohlo být.

Schválně zkuste vznést někdo argument proti. Schválně jestli najdu vyhovující odpověď. ( Samozřejmě úvaha, proč by někdo schovával 50 let takové množství drobné mince nepatrné hodnoty a teprve pak ji zakopal je neotřesitelná a je jasné, že vyvrací všechny předchozí důkazy )😁

Profilový obrázek
Kucera

Moderátor

Zaregistrován:
6. 7. 2009

#9328 20. 8. 2009, 17:27
To se omlouvám ( kdybych to myslel smrtelně vážně, bylo by to v odpovídající sekci. Do kecárny jsem to dal právě proto, protože ta vše snese ) 😳 Ale pravdou je, že každej za písmenkama IO hledal jméno panovníka, ale že by to mohla být např.značka mincovny, či mincmistra, či něco jiného, to ne.😕 ...

Delal jsem si samo legraci, omlouvat se nemusite...

A tak kdyz chcete ten protiargument, proc je na mincich znacka IO pootocena o 90° oproti vami dodanemu vyobrazeni jak by mela vypadat ?!

Profilový obrázek
NumizmatSR

Uživatel

Zaregistrován:
22. 3. 2009

#9329 20. 8. 2009, 17:59
Odporúčam do pozornosti kolegom http://www.burzaminci.sk/ po tretej odpovedi na SK. pamatné mince ma najmúdrejší admin zablokoval...😁 😁 😁 ...

Grofik, ale nepovedal si že prečo ťa zablokoval, lebo si tam u nás robíš srandičky....Asi preto...Tam nie je kecárna,tlachárna,tak si pre istotu blbosti písal rovno do ohodnotení....Tu by si to nerobil....

Profilový obrázek
pavelgregor

Moderátor

Zaregistrován:
23. 6. 2007

#9330 20. 8. 2009, 18:12

Je mi to jasný.😋
Vysvětlení pootočení značky může být velmi prosté. V tomto období se v Kreminci razily pouze 3 typy grošů. Značka IO je známa pouze pro groš C.94. Na tomto groši je vyobrazena sv.Láďa se sekyrou v pravé ruce. Čili v mincovním obraze je místo pro značku pouze po jeho levici. No, a místa nastojato je tam podstatně více, než naležato. Proto došlo k otočení písmen o 90°. Myslím si, že by to mohla potvrzovat i značka CA ( na fotce číslo 3 ), která je taktéž u tohoto typu otočená.

Bylo by to reálné vysvětlení?😋

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.