numpszi: podla teba sa aj vo francuzku hovorilo nemecky ze?🙂
... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com

a este co mi povies?
... Som tu deň a noc ...

Učitelka: "Tak co Pepíčku, co děláš když se probudíš ?"
Pepíček: "No, probudím se a du se vysrat."
"No jak to mluvíš, čím je Pepíčku tvůj tatínek ?"
"Dlaždičem."
"To jsem si mohla myslet."
"Teď nám poví Anička co ráno dělá když vstane."
"Já si, prosím, čtu noviny."
"Aha, to je hned něco jiného a čímpak je tvůj tatínek Aničko ?"
"Advokátem."
"To se hned pozná a jak dlouho si ty noviny čteš Aničko ?"
Anička: "No, prosim, než se vyseru."

Manžel se nečekaně vrací domů ze služební cesty zrovna když má žena
doma tři milence.
Aby je rychle schovala, pošle je všechny na balkón, kde je zaváže do pytlů.
Manžel jde na balkón, vidí tři pytle, kopne do prvního a ozve se chrochtání.
"Á, bude zabíjačka, ta ženuška je ale hodná," zvolá nadšeně a kopne
do druhýho pytle. Ozve se kokokokodák.
"Á, bude slepička, to bude báječná hostina," mne si ruce a kopne do třetího pytle - ticho.
Tak kopne ještě jednou, potom znovu a pořád ticho.
Nakonec kopne vší silou a z pytle se ozve:
"Ty debile,když jsem zticha, tak jsem asi brambory, ne?"

stare jak praha ale furt pobavi 😆 😁 😁
... Som tu deň a noc ...

Par rozdilu mezi muzem a zenou:
Zena ma obavy o budoucnost, dokud se nevda. Muz nema obavy o budoucnost, dokud se neozeni.
Zena si vezme muze a doufa ze se zmeni, ale marne. Muz si vezme zenu a doufa, ze se nezmeni, ale marne.
Uspesny muz je ten co vydela vic penez, nez jeho zena dokaze utratit. Uspesna zena je ta, ktera takoveho muze najde.
Muz za vec v cene 10 Kc zaplatí 20 Kc, pokud ji potrebuje. Zena zaplati 10 Kc za blbost v cene 20 Kc kterou nepotrebuje, protoze je na to sleva.
Zena vi o svych detech vsechno. Vi o jejich objednavkach k zubari, o jejich laskach, kamaradech, oblibenem jidle, tajnych obavach i nadejich. Muz si nejasne uvedomuje, ze v baraku ziji jacisi mali lide.

Ještě mám jeden dotaz ( i když opakovanej ). Můžete mi někdo vysvětlit, jak to bylo ve slovenských mincovnách s minc.úředníky? Grófik mi to už jednou vysvětloval, ale pořad mi to nějak nesedí ( dík za trpělivost ). Především úřad komorského grófa. Byl jeden, nebo jich mohlo být v rámci komory současně víc? Kdo jej volil, komu byl odpovědný a co spadalo pod jeho pravomoc? V jakém postavení byli vůči nim mincmistři, vardajnové atd. Články v časopisech si poněkud odporují, takže v tom mám akorát chaos. Nevím, jak si mám jednotlivé osobnosti zavádět do databáze.
Jak byly jednotlivé komory ve středověku rozděleny ( případně do které působnosti spadaly jednotlivé mincovny). Prý jich za M.Korvína bylo na Slovensku 10. Je to pravda? Pokud ano, tak o které mincovny se jednalo?
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.