Moderátoři: smith, Koniáš

Profilový obrázek
Pavel_III

Moderátor

Zaregistrován:
12. 6. 2012

#53201 5. 7. 2021, 13:31

Paul napsal/a:

No nevim. Nemám v okolí nikoho, kdo by měl exekuce..Jako půjčky ano, ale to si snad propočítáš, abys to dokázal splácet.. spíš mám pocit, že lidi si zvykli v tom chodit, napůjčovat na vánoce nebo dovolenou další nesmyslný hovadiny..a pak neřešit splátky, nebo se v tom plácat a pak se zachránit osobním bankrotem atd...
Já třeba na dovolenou bych nejel vůbec, než abych si na ní musel půjčit...
To číslo mě fakt překvapilo...to je jak trend nebo móda.

Propočítat si můžeš co chceš, ale pak přijde Kalousek s "nás se krize netýká" a seš v prdeli. Nebo nějaká nemoc. Optimálně obojí. Nemusí to končit přímo exekutorem, ale do problémů se dostaneš. A nemusíš si ani půjčit ty, ale kamarád, kterému ručíš nebo s ním participuješ.
Půjčovat si na dovolenou - v 99% případů to je blbost, ale jsou případy, kdy to je smysluplné (to se může týkat vysloveně dovolených na zotavenou, lázně - moře apod., nebo třeba "šance, která už se nebude opakovat" - dejme tomu pozvánka na plavbu na voru Kon-Tiki). Pak je ještě teda rozdíl mezi půjčit si ("u Žida" asi fakt ne) a mít to na splátky, protože třeba 15000 naráz je moc.
Na Vánoce to je blbost prakticky vždycky, pokud to není třeba o tom, že zrovna chcípl mrazák a shořela pračka.

Profilový obrázek
OtravnyKomar

Uživatel

Zaregistrován:
11. 2. 2016

#53202 5. 7. 2021, 13:33

https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/prebytky-mrtve-zasoby-amazon-moda-elektronika-sklady-zasoby.A210630_114300_ekonomika_vebe
Jsem rád že so tomhle čtu. Moje máti pracuje ve zdejší firmě zabývající se likvidaci odpadu. Nevěřili by jste co se vše likviduje, od nábytku, přes elektroniku, chovatelský potřeby, potraviny, třeba čokolády, konzervy, krmiva pro psy, kočky, chovny zvířata, zahradní technika, vybavení. Opravdu všechno na co si člověk vzpomene. Většina ještě zabalené, potraviny často ještě s dlouhým datem spotřeby. A vše se drtí, pálí, likviduje. Když to slyším říkám si jak je vlastně člověk děsivý parazit.

Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz

Profilový obrázek
numismat

Moderátor

Zaregistrován:
25. 7. 2006

#53203 5. 7. 2021, 14:53

Paul napsal/a:

https://cesky.radio.cz/nejpodivnejsi-ceske-prijmeni-snedlditetikasi-8079809
Já to měl odsud, těžko říct. Na FB si to příjmení mohl někdo vymyslet, to je pravda...nositelé už jsou možná v zemi, jestli to hledali dle tel. seznamů...

"Přineskarladomů, Rádsetoulal, Zabiljelito, Polehnidále nebo Snědldítětikaši" - krome Rádsetoulal je to asi minulost.
V 15.-16. stoleti ale existovala prijmeni napr. Sedskoně, Tlačisvět, Smekbidlo, Mastihuba, Pětvatce, Světizub.
Zajimavy byl take zpusob odvozovani zenskych prijmeni, napr. Janda - Jandice, Třešňák - Třešňačka, Jelito - Jelitka, Hladomře - Hladomřice, Čmuchalka, Líbalka, Lízalka, Šoukalka atd.

numismat@seznam.cz

Profilový obrázek
___

Uživatel

Zaregistrován:
24. 3. 2010

#53204 5. 7. 2021, 15:37
Paul napsal/a: https://cesky.radio.cz/nejpodivnejsi-ceske-prijmeni-snedlditetikasi-8079809 Já to měl odsud, těžko říct. Na FB si to příjmení mohl někdo vymyslet, to je pravda...nositelé už jsou možná v zemi, jestli to hledali dle tel. seznamů... ...

Mastihuba a Bolebruch poznám, na Záhorí celkom známe priezviská. 😉

Profilový obrázek
Pavel_III

Moderátor

Zaregistrován:
12. 6. 2012

#53205 5. 7. 2021, 15:39

Pažebřuch a Dvouletý.

Profilový obrázek
___

Uživatel

Zaregistrován:
24. 3. 2010

#53206 5. 7. 2021, 15:54

A čo tak pán Konečník? Poznám...😃

Profilový obrázek
___

Uživatel

Zaregistrován:
24. 3. 2010

#53207 5. 7. 2021, 15:57

Príde týpek na matriku, že si chce dať zmeniť meno.
Pani: "A ako sa voláte?"
Týpek: "Fero Kokot"
Pani: "Jasne, chápem. Tak ako sa chceťe volať?"
Týpek: "Jožo Kokot."
😃

Profilový obrázek
Abstinent

Uživatel

Zaregistrován:
27. 4. 2015

#53208 5. 7. 2021, 16:04

Je spousta lidí co se do dluhů dostali ne úplně svou vinou ale většina lidí splátky vůbec neřešila a neřeší ani exekuce nic. Kluk mi v práci říká.....mě je jedno jestli beru 20 nebo 28 protože mi stejně zbyde živ minimum
A když mu říkám že čím dřív exekuci zaplatí tím dřív na tom bude líp tak odpoví že to fpiči
Pak znám jednoho kterej toho má tolik že by to za tři životy nezaplatil ale na pivo a na hospodu má vždycky a tak to neřeší

Profilový obrázek
OtravnyKomar

Uživatel

Zaregistrován:
11. 2. 2016

#53209 5. 7. 2021, 16:14

Kato i takový jsou. Jednou jsem dělal pod typkem který měl auto na leasing, půjčku, hypotéku snad každou kterou mu dali. Živnostník, odvody neplatil, daně neplatil, zálohy zdrav soc neplatil, alimenty neplatil ani mě za práci nezaplatil, tak jsem mu nevrátil křovinořez, samo vzal si další na splátky. Bydlí v domě po prarodicich který má na sobě psaný jeho brácha a on má bydliště vedený na úřadě a má to jak tu zaznělo fpici.

Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz

Profilový obrázek
Abstinent

Uživatel

Zaregistrován:
27. 4. 2015

#53210 5. 7. 2021, 16:17

jj oni na sebe nemají napsanýho nic tak jim nemůžou nic vzít
Paraziti

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.