Paul napsal/a:
Nejkurióznějšími příjmeními složenými z více slov jsou například Skočdopole, Vítámvás, Přineskarladomů, Zabilpivo, Rádsetoulal, Zlámaljelito, Nechoďdomů, Hrejsemnou, Jezmaso, Stiskniruku, Strojnastůl, Nejezchleba, Nehněvajsa, Osolsobě, Polehnidále, Dohamrujdi, Ontověděl či Stojespal.
jako příjmení Přineskarladomů...luxus😃D
Zabilpivo..to je příjmení kata.
To prvé poznám. Volala sa tak sekretárka nášho šéfa, šéfa kvality. Aj sa volá, ale už nesekretárkuje, neviem kde aktuálne je. To ostatné mi pripadá ako nezmysly..😐
-s-

sigur napsal/a:
Nás tu domáci kŕmia len rezňami veľkými jak lopúchy.
Dnes aj nás v robote...🙄 A bez vetra divokého. Metrológia sedela naprosto presne.
Aj hrúbka, aj plocha.😋
Zaujímalo by ma, akým bucharom to dokážu tak rozmlátiť..
Trojobal je násobne hrubší. 3-4 krát? 😁
Maškrta/ pošušňáníčko.
-s-

stani - je to ze seriozního tisku,..
toho Přineskarladomů jsem našel na FB. Zachariáš Přineskarladomů
Nejezchleba máme ve městě. Skočdopole jsem taky už viděl.
Snědldítětikaši😃 to si myslim že snad už je vymyšlený
Hrejsemnou a Vítámvás jsem taky už u lidí viděl.
Už jsme se i tady na tohle téma bavili. Já znal ještě pana Špínu.

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/exekuce-sbirky-jizni-morava-tornado_2107031718_ban
😲 😲
Je to možný? To se v těch vesnicích kumulovali dlužníci, nebo si to nedovedu vysvětlit..každej čtvrtej. Nebo na vesnicích na Moravě panuje finanční negramotnost?😮

Paul napsal/a:
Nejkurióznějšími příjmeními složenými z více slov jsou například Skočdopole, Vítámvás, Přineskarladomů, Zabilpivo, Rádsetoulal, Zlámaljelito, Nechoďdomů, Hrejsemnou, Jezmaso, Stiskniruku, Strojnastůl, Nejezchleba, Nehněvajsa, Osolsobě, Polehnidále, Dohamrujdi, Ontověděl či Stojespal.
jako příjmení Přineskarladomů...luxus😃D
Zabilpivo..to je příjmení kata.
Znám (byť někdy ne osobně): Vítámvás, Rádsetoulal (toho jsme chtěli dohodit kolegyni, že by se to příjmení k ní hodilo), Hrejsemnou, Nehněvajsová. Nejezchleba byl malíř.
A prý mám znát jakýhosi Zvachse.
Paul napsal/a:
2
3
4
Dlouho jsem tu nebyl. To je nějaká nová hra?

Paul napsal/a:
stani - je to ze seriozního tisku,..
toho Přineskarladomů jsem našel na FB. Zachariáš Přineskarladomů
Nejezchleba máme ve městě. Skočdopole jsem taky už viděl.
Snědldítětikaši😃 to si myslim že snad už je vymyšlený
Hrejsemnou a Vítámvás jsem taky už u lidí viděl.
Už jsme se i tady na tohle téma bavili. Já znal ještě pana Špínu.
FB neni verohodny zdroj. Nektera z tech jmen aktualne zadneho nositele v CR nemaji. Viz
https://www.kdejsme.cz/
numismat@seznam.cz
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.