Moderátoři: smith, Koniáš

Profilový obrázek
Renegatus Paul

Uživatel

Zaregistrován:
4. 7. 2010

#31521 30. 4. 2019, 09:19

Pavel III palmák si důsledně hlídám už celkem dost let. Je to svinstvo..Už ho dávaj do všech sušenek, zmrzlin..i do musli tyčinek..je to mor.. jak blbec musim pročítat každej takovej výrobek..(ale časem už mám oko v čem je)...

Cca poslední rok se to zlepšuje, některý firmy od něj ustupujou...na hodně silnej tlak zákazníků..těm asi spíš víc vadí to kácení pralesů než nezdravost.

Stejný jak glukozovej sirup...

Profilový obrázek
Altmann

Moderátor

Zaregistrován:
6. 1. 2013

#31522 30. 4. 2019, 10:56

Miluji halušky se zelím, ale s bryndzou jsem na tom jako Stani. Jinak slovenská jídla jsou téměř stejná jako česká. Tedy pokud nejde o krajové záležitosti. Klobásy to by byla kapitola. Myslím si však, že bychom měli zde v tomto prostoru jíst to, na co jsme po staletí zvyklí. Rizeto s lanýži jsem ochutnal, jednak tu kulatou rozvařenou rýži nemusím a lanýže mi nechutnali,. Rizeto s pravými hřiby je také pohádka.
Na Slovensku mamičky uměli upravovat různé druhy masa s kořením paprikou, majoránem. Prostě Slovenky a slovenská jídla (mimo Bryndzy) miluji.

Ladislavaliev@atlas.cz

Profilový obrázek
Altmann

Moderátor

Zaregistrován:
6. 1. 2013

#31523 30. 4. 2019, 10:59
Je vtipné, že lidi jsou tak hrdí na svou slabou vůli a nutnost dopingu bez, kterého by "asi nepřežili". Hrdinové :-P

Beru Vás jaký jste, snažíte´ se nám něco dokázat? Nebo to je nějaký komplex? Myslím to v míru, ale Vy vždy musíte mít jiný názor a být lepší než většina, proste genius Zemanova typu.

Ladislavaliev@atlas.cz

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

#31524 30. 4. 2019, 11:12

Páni originál bryndza je prírodný poklad na črevnú flóru , žiaľ je kopec falzifikátov s pomaľovaným slovenským logom.
Mám cca troch predajcov + nákup priamo na salaši je najlepšie čo je momentálne možné urobiť vrátane kvalitného syru a tvarohu.

Pokiaľ to niekto po konzumácii namiesto mlieka zapíja kvalitným Horcom , môže povedať " na zdravie".😃

Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

Profilový obrázek
Adalbert

Uživatel

Zaregistrován:
15. 8. 2014

#31525 30. 4. 2019, 11:35

Když byla poslední válka v Jugoslávii, tak jsem musel služebně do Srbska. Jel jsem tam s obavami, hlavně jestli budu mít co jíst. Pár kilometrů od hranic Tureckem už jsem neměl chuť na řízky z domu a řekl jsem si, že zkusím srbskou gastronomii. Vlezl jsem do restaurace, která byla téměř prázdná. Číšníci měli tmavé obleky a motýlky, panovala tam perfektní čistota, bohužel neměli k dispozici jídelní lístek, ale hlad jsem měl. Tak jsem si jako předkrm dal míchaná vajíčka a pivo, potom žebírka po srbsku, černou kávu, pivo a dvě srbské brandy (nebo jsem neřídil). Všeho bylo hodně, obsluha i kvalita jídla a nápojů byla na špičkové úrovni. Cena za vše 7 marek (v té době to bylo asi 140 korun). Nevím takové restaurace nejsou u nás. Jinak tam byl benzín na příděl u pump dlouhé fronty, občas phm prodávali překupníci u cesty v plastových lahvích, policajti měli neprůstřelné vesty a samopaly. Srbové se k nám chovali velmi vstřícně a nedávali najevo, že patříme k alianci, která je bombarduje. jedna taková cesta je lepší než 1 000 keců na internetu. Nejlépe je vždy udělat si obrázek osobně a neposlouchat moudra od jiných.
Adalbert

Profilový obrázek
ferovyobchodnik

Uživatel

Zaregistrován:
25. 11. 2016

#31526 30. 4. 2019, 11:50

"Nejlépe je vždy udělat si obrázek osobně a neposlouchat moudra od jiných." Rada nad zlato. Ideálně o všem, vždy a všude... :-D

ferovyobchodnik@seznam.cz

Profilový obrázek
ferovyobchodnik

Uživatel

Zaregistrován:
25. 11. 2016

#31527 30. 4. 2019, 11:52
Páni originál bryndza je prírodný poklad na črevnú flóru , žiaľ je kopec falzifikátov s pomaľovaným slovenským logom. Mám cca troch predajcov + nákup priamo na salaši je najlepšie čo je momentálne možné urobiť vrátane kvalitného syru a tvarohu. Pokiaľ to niekto po konzumácii namiesto mlieka zapíja kvalitným Horcom , môže povedať " na zdravie".😃

Nevím co je horco, ale můj táta se naučil dělat bryndzu sám, já se to naučil od něj a není problém. Bo kupovat tu echt slovenskou a drahou se sice dá, ale i tak mi často přijde chuťové jiná... Takže to dělám max pro expedice apalucha

Profilový obrázek
ferovyobchodnik

Uživatel

Zaregistrován:
25. 11. 2016

#31528 30. 4. 2019, 12:01
Beru Vás jaký jste, snažíte´ se nám něco dokázat? Nebo to je nějaký komplex? Myslím to v míru, ale Vy vždy musíte mít jiný názor a být lepší než většina, proste genius Zemanova typu.

Víte, často je problém v tom, že lidi neumí poslouchat/číst. Často se mi tady předhazují nějaké názory a já se přitom jenom ptám... Já se řídím tím měsíčkovým heslem.
To, že jsem lepší (v něčem) než většina je prostě normální fakt. Génius nejsem, ale několik jich znám osobně, takže vím, kde je mé místo.
Já jen nechápu, co je na tam tak ke chlubení a poplácávání se po ramenou za to, že si kurvím zdraví?

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

#31529 30. 4. 2019, 12:04

Horec je bylinka ktorá rastie vo Vysokých Tatrách hodne sa používa na zažívacie problémy , čiže aj ako výluh do alkoholu.

Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

Profilový obrázek
ferovyobchodnik

Uživatel

Zaregistrován:
25. 11. 2016

#31530 30. 4. 2019, 12:07

Jo horec, to už jsem slyšel. Ale asi neměl, nevím, možná na túře ...

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.