Moderátoři: smith, Koniáš

Profilový obrázek
stani

Uživatel

Zaregistrován:
23. 11. 2015

#31511 29. 4. 2019, 21:24
Si môj človek 😃 , aj ja som ležal z obojstranným zápalom pľúc , ale cigaretku a kávičku som musel občas mať .

Dík za pochvalu. Aj primár ma vtedy pochválil, keď sa iní sťažovali, že henten, (to ako ja) sa na nič nesťažuje a o piatej ráno vypaľuje zobák pred nemocnicou.🙂
-s-

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

#31512 29. 4. 2019, 21:29
Dík za pochvalu. Aj primár ma vtedy pochválil, keď sa iní sťažovali, že henten, (to ako ja) sa na nič nesťažuje a o piatej ráno vypaľuje zobák pred nemocnicou.🙂 -s-

Poznám to 😃 mne tiež primárka povedala , že už v živote nepôjdem na žiadny kopec o štyri mesiace som ju prišiel "podráždiť" kostolík na Drážovciach som zvládol aj trištvrte výstupu na Zobor, nechápavo krútila očami .

Zrejme je to o sviečke života ...😉

Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

Profilový obrázek
ferovyobchodnik

Uživatel

Zaregistrován:
25. 11. 2016

#31513 29. 4. 2019, 21:31

Je vtipné, že lidi jsou tak hrdí na svou slabou vůli a nutnost dopingu bez, kterého by "asi nepřežili". Hrdinové :-P

ferovyobchodnik@seznam.cz

Profilový obrázek
Guldiner

Moderátor

Zaregistrován:
28. 10. 2015

#31514 29. 4. 2019, 21:44
Si môj človek 😃 , aj ja som ležal z obojstranným zápalom pľúc , ale cigaretku a kávičku som musel občas mať .

Já díky náběhu na zápalu plic, přestal s cigarety,2tydny jsem ležel jak Lazar a další dva rekonvalescence ,už to bude 15 let bez cigaret...😉

Konzultace a poradenství v oboru numismatiky
https://www.linkedin.com/in/milan-heczko-01291424b
https://pin.it/4kDaagI
milan.heczko@yahoo.com

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

#31515 29. 4. 2019, 21:48
Já díky náběhu na zápalu plic, přestal s cigarety,2tydny jsem ležel jak Lazar a další dva rekonvalescence ,už to bude 15 let bez cigaret...😉

Pľúcny vírus bol zo Siera Leone , údajne štatistická pravdepodobnosť úmrtia 90%.
Je pravda doživotne musím užívať niektoré lieky...

Napriek tomu som rád , že som prežil...😃

Profilový obrázek
stani

Uživatel

Zaregistrován:
23. 11. 2015

#31516 29. 4. 2019, 22:22
Je vtipné, že lidi jsou tak hrdí na svou slabou vůli a nutnost dopingu bez, kterého by "asi nepřežili". Hrdinové :-P

To nie je hrdosť z mojej strany, je to smutná irónia..Že by si to ty nepochopil? To sa mi nezdá..🙂
-s-

Profilový obrázek
ferovyobchodnik

Uživatel

Zaregistrován:
25. 11. 2016

#31517 29. 4. 2019, 22:41
To nie je hrdosť z mojej strany, je to smutná irónia..Že by si to ty nepochopil? To sa mi nezdá..🙂 -s-

som na sebe hrdy... díky za pochvalu...

jasně😉

ferovyobchodnik@seznam.cz

Profilový obrázek
Pavel_III

Moderátor

Zaregistrován:
12. 6. 2012

#31518 30. 4. 2019, 00:21

Jako, družstva se vyvíjela už za první republiky. Jenže kapánek na jiném principu než pak nařídil bolševik.

Co se týče jakosti a kvality potravin, tak pokud pomineme "kvalitní" dovozy z Polska, dřív neexistoval palmový olej. Asi si nebudeme namlouvat, že je kvalitnější než třeba sádlo. Potraviny se samozřejmě za bolševika šidily (jakož i v jakýchkoliv jiných obdobích), ale byly závazné normy a nedalo se to svalit na "přání zákazníka". Jiná věc je ta, že potraviny byly do značné míry kvalitnější spíš okolnostmi. Zkrátka nebyly náhražky (pokud pomineme margaríny - nechápu, že to dodneška pořád propagují jako kdovíjak zdravou variantu - kecy).
No a krom toho u nás nikdy nebyla zkrátka taková bída jako v Sovětsku (podle vzoru česko).
Jiná věc je nedostatek exotického ovoce a dalších záležitostí. Do značné míry to nemělo opodstatnění. Na jedné straně to byla nejspíš neschopnost bolševického zásobování, na druhou stranu asi politické důvody typu "tvrdé měny máme málo" a "nebudeme podporovat kapitalistické vykořisťovatele". A částěčně možná i "v SSSR to taky nemají, nemůžeme na tom být zas o tolik líp".
Kvalitu potravin taky ovlivňovalo samozásobení, to je dnes těžce na ústupu.

Profilový obrázek
numismat

Moderátor

Zaregistrován:
25. 7. 2006

#31519 30. 4. 2019, 00:56
Jako, družstva se vyvíjela už za první republiky. Jenže kapánek na jiném principu než pak nařídil bolševik. Co se týče jakosti a kvality potravin, tak pokud pomineme "kvalitní" dovozy z Polska, dřív neexistoval palmový olej. Asi si nebudeme namlouvat, že je kvalitnější než třeba sádlo. Potraviny se samozřejmě za bolševika šidily (jakož i v jakýchkoliv jiných obdobích), ale byly závazné normy a nedalo se to svalit na "přání zákazníka". Jiná věc je ta, že potraviny byly do značné míry kvalitnější spíš okolnostmi. Zkrátka nebyly náhražky (pokud pomineme margaríny - nechápu, že to dodneška pořád propagují jako kdovíjak zdravou variantu - kecy). No a krom toho u nás nikdy nebyla zkrátka taková bída jako v Sovětsku (podle vzoru česko). Jiná věc je nedostatek exotického ovoce a dalších záležitostí. Do značné míry to nemělo opodstatnění. Na jedné straně to byla nejspíš neschopnost bolševického zásobování, na druhou stranu asi politické důvody typu "tvrdé měny máme málo" a "nebudeme podporovat kapitalistické vykořisťovatele". A částěčně možná i "v SSSR to taky nemají, nemůžeme na tom být zas o tolik líp". ...

Podle me byl jediny duvod, a to zoufaly nedostatek tvrde meny. (Proc asi?) Proto v Tuzexu prodavali tuzemak apod. trochu levneji, aby z lidi valuty vytahali.

numismat@seznam.cz

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

#31520 30. 4. 2019, 08:57

Hádajú sa Afričan, Angličan a Slovák, akej národnosti bol Adam.
Afričan hovorí: Adam bol Afričan, pretože len Afričania nosia namiesto oblečenia listy.
Adam bol určite Angličan, vraví Angličan, lebo len Angličania sú takí gentlemani, aby darovali Eve rebro!
A Slovák hovorí: Adam mohol byť jedine Slovák, lebo len Slovák si s holou riťou môže myslieť, že je v raji...😉

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.