Zaregistrován
13. 7. 2011
Které státy a kdy začnou razit mince a tisknout bankovky s portrétem nového krále
Zaregistrován
13. 7. 2011
Zaregistrován
29. 11. 2020
Dobrý den, Tímto bych se rád obrátil s prosbou na sběratele/majitele Chebských ražeb mezi lety 1180-1300.
Začal jsem přemýšlet a částečně i pracovat 😃 na "nové" typologii Chebských feniků(dle Háskové 1.-43.) či spíše jejich variant. Jelikož jsem došel k poznání že mnohé z těchto mincí mají kromě stejného centrálního obrazu mnohdy jiné části "opisu" a to mnohdy dosti znatelné a tudíž by mohlo jít o další varianty.
Pokud by tedy někdo chtěl/mohl poprosil bych vás o fotografie těchto mincí na email: Gross1300@seznam.cz
(Samozřejmě tyto fotografie by zůstaly zcela anonymní)
Děkuji moc.
ilustrační foto Há.41
Obrázky:
Zaregistrován
6. 2. 2008
Mince přisuzované Chebu jsou anonymní, tudíž žádné opisy nemají (s vyjímkou jednoho vzácného dutého haléře z 15. století). Na ilustračním fotu je Bamberk (Cheb to byl za zbožného přání Háskové a to ještě s velikým otazníkem)
Sbírám denáry, groše a další mince až po Leopolda I. Rád koupím jednotlivé mince i celou sbírku.
mince01@seznam.cz
Zaregistrován
6. 2. 2008
Ale samozřejmě každý "výzkum" je chválihodný
Sbírám denáry, groše a další mince až po Leopolda I. Rád koupím jednotlivé mince i celou sbírku.
mince01@seznam.cz
Zaregistrován
29. 11. 2020
Proto jsem také dal slovo opis do závorek.
Nejedná se o opisy ale o vnější obrazovou část mnoha mincí.(např. Hásková 38) kde je na reverzní straně rozdíl v počtu lilií a křížků.
A jste si opravdu just že se nejedná o fenik
Há. 41?
Zaregistrován
29. 11. 2020
Oprava: Hásková 38.
Zaregistrován
6. 2. 2008
Tak v Háskové je to skutečně č.41. Jde o to, že to není chebská mince.
mince01@seznam.cz
Zaregistrován
6. 2. 2008
Najděte si na netu Bamberk biskupství, katalog Krug 66 a 67. Najdete tam těch feniků doslova bambilión.
mince01@seznam.cz
Zaregistrován
29. 11. 2020
http://www.nume.cz/zpravodaj/post/show/153
Toho jsem si vědom, ale jaksi obrazově jsou minci identické.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.