Moderátoři: smith

OtravnyKomar

Uživatel

Zaregistrován:
11. 2. 2016

Vytvořeno:
12. 6. 2020, 09:17

Vcera mi po telefonu slibili ze se na to podivaji a obratem poslou mail s vyrozumnenim. Samozrejme nic neprislo. Tak jim dnes pisu dalsi mail. Mozna kdybych utratil 50 k eur bylo by to jinak ale kvuli moji utracene 5stovce se jim asi nechce tukat do klavesnice... :-/

Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

Vytvořeno:
12. 6. 2020, 09:35

Vcera mi po telefonu slibili ze se na to podivaji a obratem poslou mail s vyrozumnenim. Samozrejme nic neprislo. Tak jim dnes pisu dalsi mail. Mozna kdybych utratil 50 k eur bylo by to jinak ale kvuli moji utracene 5stovce se jim asi nechce tukat do klavesnice... :-/

Uvedu Vám jednu svojí zkušenost s menší italskou aukční firmou.

V jejich elektronické aukci se vyskytla jedna hóóódně zajímavá položka s naprosto směšnou vyvolávací cenou. Jelikož jsem nebyl u této firmy registrován a nechtělo se mně čekat u počítače do velmi pozdních hodin na dražbu, zaslal jsem velmi vysoký, ale zcela odpovídající limit prostřednictvím Sixbid. Tato mince byla vydražena za opravdu nízkou cenu a jelikož jsem předpokládal svůj úspěch, na minci jsem čekal, ale bohužel... Po komunikaci s firmou jsem se dozvěděl, že jejich pracovnice udělala chybu a můj limit vyřadila z důvodu "mé chyby." Přišla mně samozřejmě velká omluva a také si nemohu ztěžovat na jejich velice slušnou a dlouhou komunikaci. Tím jsem bral vše za vyřízené, i když jsem byl hodně naštvaný. Celá situace měla ale velmi zajímavou dohru. Za několik dní mně přišel od aukční firmy email, že oslovili nového nabyvatele a vysvětlili mu celou situaci. Jelikož novým nabyvatelem byl obchodník, byl ochoten za zcela malé odstupné minci prodat firmě zpět a mně se ptají zda bych za těchto podmínek minci koupil. Samozřejmě jsem okamžitě na nabídku přistoupil, protože i tato nabídka byla cenově podstatně pod mým předpokladem. I tak se mohou firmy ke svým zákazníkům chovat a to i v případech, kdy se jednalo o cenu 138 € a jejich služeb jsem využil prvně.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Horacio

Uživatel

Zaregistrován:
7. 4. 2008

Vytvořeno:
12. 6. 2020, 10:43

V nedělní německé aukci kolega vydražil jednu položku. V pondělí poukázal na jejich účet finanční obnos a včera zásilku s mincí obdržel. Lze více dodávat?

Jo ta doba je samozřejmě dlouhá, a rozhodně by dle mně tak dlouhá být neměla. Nicméně někde to je prostě tak a někde jinak. Chtěl jsem jen říct pro klid kolegy Otravnykomar, že zásilka došla vždy v pořádku - takže je mám prostě ve škatulce "Spolehliví, ale s dlouhou dodací dobou" :-)

OtravnyKomar

Uživatel

Zaregistrován:
11. 2. 2016

Vytvořeno:
12. 6. 2020, 11:00

Horacio napsal/a:

Jo ta doba je samozřejmě dlouhá, a rozhodně by dle mně tak dlouhá být neměla. Nicméně někde to je prostě tak a někde jinak. Chtěl jsem jen říct pro klid kolegy Otravnykomar, že zásilka došla vždy v pořádku - takže je mám prostě ve škatulce "Spolehliví, ale s dlouhou dodací dobou" :-)

Diky to mi trosku uklidnuje. Nakupoval jsem uz opravdu na hodne aukcich ze sixbidu vcetne US Bowerse a dalsich z jineho kontinentu. Na ebay z bolivie, kanady, jihoafricky republiky, noveho zelandu a nikdy, opravdu nikdy jsem necekal 6 tydnu. A tahle firma ma sidlo v praze. Navic tedy komunikace dost vaznouci. Tak ale co je to za vrkotoce?! Pro me rozhodne firma u ktery mam vykricnik a i kdyz to zdarne dopadne a minci se dockam pred duchodem budu 2x premyslet jestli u nich jeste nekdy na neco prihodit.

Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz

Horacio

Uživatel

Zaregistrován:
7. 4. 2008

Vytvořeno:
12. 6. 2020, 11:07

Jako já od nich kupuji pravidelně už pár let - a říkám ta doba je dlouhá, je to nepříjemné, ale prostě už s tím vždycky počítám a hotovo. Ale na druhou stranu spolehliví byli vždycky, a až na jednu drobnost jsem nemusel nikdy nic reklamovat.

maros

Uživatel

Zaregistrován:
17. 1. 2014

Vytvořeno:
12. 6. 2020, 11:14

no moja úplne opačná skúsenosť na margo Evropovej - u jednej nemenovanej českej spoločnosti som vydražil niekoľko mincí, ktoré mi prišli a jedna tam chýbala a bola zamenená za niečo úplne iné o čo som vôbec nemal záujem, skontaktoval som toho pána, ospravedlnil sa a nejak sme sa dohodli, že mu túto vrátim stým že mi nabudúce v tej cene niečo pošle, tak som mu ju nechal u spoločného známeho v Trenčíne na burze, pretože neviem ako vyzerá a nemal som čas ho tam čakať a u budúcej dražby som ho požiadal o zaslanie jednej mince v tej samej hodnote v "dodražbe" toho čo sa nepredalo. Keď ani na druhú správu žiadna reakcia, tak som sa na to vybodol, pretože šlo o sumu nejakých 16-17 E - nestálo mi to za to. Ale odvtedy už som neotvoril ani jeho stránky, aj keď prakticky ako jediný v čechách máva v ponuke to čo ma zaujíma.

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

Vytvořeno:
12. 6. 2020, 11:24

Uvedu ještě jiný příběh.

Před pár dny jsem dražil u Macha a vydražil jsem jednu minci za 750 €. I když tato firma pořádala tři velké aukce, vyúčtování přišlo v brzké době, včetně poděkování za účast. Po zaplacení požadované částky jsem obdržel číslo zásilky. Jelikož se jednalo z důvodu pandemie pouze o aukce elektronické, setkal jsem se i v tomto jednom dílčím případu s nadstandardní ochotou zaměstnance firmy, který danou minci vyndal z trezoru a po delší telefonické rozpravě jsem se rozhodl minci dražit. Samozřejmostí bylo i následně zaslané foto s velkým rozlišením.

Zde se jednalo o velkou firmu s velkým obratem a zájemce, který měl zájem pouze o jednu položku v trochu vyšší cenové relaci. Ale i tak zde platila naprostá slušnost, ochota a serióznost.

Neměla by pak malá firma bojovat o svoje prosazení se na trhu jinými prostředky, než je zde z napsaného patrno?

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Horacio

Uživatel

Zaregistrován:
7. 4. 2008

Vytvořeno:
12. 6. 2020, 11:39

Vy jste teda diskutér :-) No samozřejmě, že měla.
V ideálním stavu tak, jako u ČNS Praha - vydražím, zaplatím a obratem dostanu.

No ale pak tady taky máme spousty prodejců třeba s padělky, spousty prodejců co jim zaplatíte a nikdy Vám nic nepošlou, spousty lidí co vás chtějí nějakým způsobem oškubat a spousty dalšího zlého na světě. :-)

maros

Uživatel

Zaregistrován:
17. 1. 2014

Vytvořeno:
12. 6. 2020, 11:42

No s Machom doteraz absolútna spokojnosť až na ten problém s platením nie z môjho účtu, čo som tu nedávno spomínal a čo ma celkom vytočilo a po pravde zvažujem či mi to bude stáť v budúcnosti za to, aby som im vždy písal, že sa s vlastnou ženou finančne vyrovnám...

ferovyobchodnik

Uživatel

Zaregistrován:
25. 11. 2016

Vytvořeno:
12. 6. 2020, 12:05

Mě na Máchovi štve, že pořád posílají katalog... Zbytečné, neekologické.. rušil jsem to už 2x

ferovyobchodnik@seznam.cz

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.