Zaregistrován
6. 11. 2008
v MAshops bývají ceny většinou vyšší než běžně
příklad: co tam stojí 100, dá se často koupit za 35-70
je to ale různé jak u kterého prodejce
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
16. 2. 2008
Většinou jsou to mince které se neprodaly v aukcích protože měly vysokou rezervu.
Zaregistrován
21. 1. 2011
No ale kedze je toto momentalne jedina minca s danymi parametrami, ktoru sa podarilo na webe najst a bola za danu cenu predana, tak sa asi ta cena da brat ako vychodzia? Alebo ak su podla vas ceny na MA-Shops vysoke, tak v skutocnosti ma takato minca hodnutu cca polovicnu? Nekupoval/nepredaval ste niekto takuto mincu? Ide mi o to, ze ak sa niekde objavi v ponuke, tak aby som vedel aspon orientacne posudit, ci sa jedna o ferovu cenu, alebo nie.
Zaregistrován
6. 11. 2008
o ceně rozhoduje v první řadě kvalita mince a ta je pokaždé trochu jiná...
Zaregistrován
16. 2. 2008
Pojem “férová cena “ je značně iluzivní. Jestliže nějakou minci hodně chci, jsem schopen a hlavně ochoten požadovanou částku dát a tato mince není široko daleko levněji k mání, potom “férová cena “ je mi houby platná.
😉
Zaregistrován
21. 1. 2011
Tomu samozrejme rozumiem, ale ak nemam s cim porovnavat, tak sa mi moze stat, ze prave preto, ze sa casto minca nevyskytuje v ponuke, kupim aj nieco drahsie, pritom ak by som aspon orientacne vedel, ze "bezne" sa cena pohybuje niekde na urovni 50-200e v zavislosti od zachovalosti, tak radsej pockam, trebars aj rok, ci dva a potom kupit/vydrazim mincu, ktora je kvalitativne na vyssej urovni a za cenu, ktora je prijatelna a nekupim mincu nizsej kvality za vyssiu cenu. A kedze zatial nemam pozadovane udaje o obchodoch napr. za posledne 2 roky, tak neviem vobec tuto vec posudit a chcel som, aby mi niekto poradil, kto mozno tieto informacie ma. Ale zjavne si to zatial nikto taky neprecital, alebo nikto tuto mincu v poslednych rokoch nekupoval/nepredaval ...😞 Pripadne sa nechce o informacie podelit, ale to dufam nie.🙂
Zaregistrován
6. 11. 2008
bohužel tato představa je trochu dost naivní...
ceny u starších mincí nejsou žádné "dogma" a ovlivňuje je mnoho faktorů, takže stejná mince ve srovnatelné kvalitě se může měsíc po sobě prodat za několikanásobek předchozí ceny nebo naopak za malý zlomek předchozí ceny
to co chceš zde nedostaneš a pokud sem někdo něco náhodou napíše, stejně bude reálná vypovídací hodnota minimální
Zaregistrován
6. 7. 2009
Nasel jsem jeste jeden kus v lepsi zachovalosti v madarske aukci - viz katalog z kvetna 2010 polozka 156 - mela vyvolavacku 50€ a neprodala se:
Zaregistrován
21. 1. 2011
Dracek, takze podla vas vlastne neexistuje odpoved na moju otazku? Ja som predsa nechcel nejaku pevnu cenu, ale stacila by napriklad informacia typu "pre rokom sa na aukcii xxx predala v stave 1/1 za 1000 eur" a podobne. Alebo vy ked kupujete mince, tak vas vobec nezaujima aka je ich cenova hladina? A kedze inu cenu ako je v katalogu Novotneho (TC) a teraz v linke na MA-Shops nemam k dispozicii, chcel som si nechat poradit ... myslel som ze aj na taketo veci sluzi toto forum. Zjavne som zatial zbytocne dufal, ze sa na fore najde niekto, kto sa s touto mincou v poslednej dobe stretol. Presiel som aj stranku www.mcsearch.info, aj eBay, ale nikde som ju nenasiel.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.