Bohužiaľ áno. Najmä v poslednej dobe sa najmä v Maďarsku mince horšej zachovalosti vylepšujú postriebrením, aby mali lesk ako blesk alebo patinovaním, aby žiarili všetkými farbami dúhy a v neposlednej rade aj klamlivým určením kvality. Sám som pár vecí z aukcie vracal.😞
Processed coin catalogs 4.418 Auctions / 36.665 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum

sigur napsal/a:
Aj mne pribudlo po dlhej dobe jedno falzum (Oliver ma ukrižuje, lebo to asi bude skorej napodobenina). Stano, nevymeníš za ten VX grajciar?😋
Nie nevymením. Ak by som začal zbierať ešte Karola Róberta, tak už si hodím mašľu.🙂
Processed coin catalogs 4.418 Auctions / 36.665 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum

sigur napsal/a:
Aj mne pribudlo po dlhej dobe jedno falzum (Oliver ma ukrižuje, lebo to asi bude skorej napodobenina)...
to sem uplne prehledl, sorry 😳
vypada to slusne a stribrne, tady bych klidne uveril vic napodobenine (ale vime, jaky je vlastne chaos v tom, co je falzum a co napodobenina...)

sigur napsal/a:
Vrátim sa pri tomto type k značke, ktorá tu už bola viackrát diskutovaná (mravec, pipík, vianočná ozdoba...). Mal by to byť budzogáň, palcát alebo žezlo. Dám tu moju postupku (2 a 3 na denároch a 4 na obole)...
Ak dovolíte, rád by som sa s odstupom času opýtal, či už presne vieme o akú značku (konkrétne na denári H 495) ide?
posta.box@pobox.sk

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.