Moderátoři: smith, Wjem

Profilový obrázek
jazzdr

Uživatel

Zaregistrován:
23. 3. 2014

#11 17. 1. 2023, 09:51

Tak já jsem i z mizerných fotek a z nesmyslené nabídky na Aukru a Bazoši považoval ten obraz za pravý a teď o tom už nepochybuji. To, že se nyní obraz nenabízí u Kodla nebo v European Arts může mít důvod např. ten, že Baggira byl aktivní a inzerenta z Aukra si sám vyhledal a/nebo nabídl majiteli obrazu nulový aukční poplatek a nechá si jen aukční přirážku.

Profilový obrázek
bronson

Uživatel

Zaregistrován:
24. 5. 2013

#12 17. 1. 2023, 09:55

No vidíte, myslel jsem že na fóru o sběratelství v sekci: Umění - obrazy, ocení diskutující sběratelé objev skvostného Purkyňova obrazu a že v řadách lidí zajímajících se o umění zavládne nadšení. Z nepochopitelných důvodu se nic takového nenastalo. Jsou tu opravdu nějací sběratelé? Řeší se zde, až na výjimky, většinou prodej a kolik milionů obraz stojí atd. Umělecká a kulturní hodnota už milovníky umění nezajímá? Neříkám že se musí Purkyně každému líbit, ale že patří do zlatého fondu českého umění 19. století můžeme těžko zpochybnit. K obrazu je přiložena odborná expertiza od PhDr. Šárky Leubnerové, dlouholeté pracovnice Národní galerie, ta by jistě nepsala posudek na základě fotek, to žádný s renomovaných znalců nedělá.

Profilový obrázek
bronson

Uživatel

Zaregistrován:
24. 5. 2013

#13 17. 1. 2023, 10:03
Tak já jsem i z mizerných fotek a z nesmyslené nabídky na Aukru a Bazoši považoval ten obraz za pravý a teď o tom už nepochybuji. To, že se nyní obraz nenabízí u Kodla nebo v European Arts může mít důvod např. ten, že Baggira byl aktivní a inzerenta z Aukra si sám vyhledal a/nebo nabídl majiteli obrazu nulový aukční poplatek a nechá si jen aukční přirážku.

Ano vy snad jako jediný jste od začátku poznal, o co se jedná a že je obraz pravý a hlavně se to nebál říct, ale myslel jsem že, tady bude daleko víc odborníků co to poznají. Asi to také poznali v aukční síni a proto možná, jak píšete majitele oslovili.

Profilový obrázek
floodland

Uživatel

Zaregistrován:
23. 4. 2012

#14 17. 1. 2023, 10:19

Zajímavá úvaha. Takže to, že je obraz pravý, poznali překvapivě zrovna v galerii, kde se originály moc často nevyskytují. Jo, to dává smysl.

Profilový obrázek
KajaKos

Uživatel

Zaregistrován:
28. 11. 2022

#15 17. 1. 2023, 10:44

Podle mne tam mají pěkné věci a osobně jsem tam byl a jsou velmi solidní. Nemyslím si že by tam byly špatné obrazy viz odkaz: https://baggira.aukceobrazu.eu/obrazy/

Profilový obrázek
floodland

Uživatel

Zaregistrován:
23. 4. 2012

#16 17. 1. 2023, 11:15

Aukční síň, která prodala v aukci obraz, který mi prokazatelně v danou dobu visel doma zdi, si moji důvěru už nikdy nezíská.

Profilový obrázek
Boura1

Uživatel

Zaregistrován:
10. 1. 2021

#17 17. 1. 2023, 11:19

Kajakos :Jasně že tam mají pěkné věci, to že je floodland pomlouvá vychází s toho co minule napsal, tak co má chudák dělat když napsal cituji:

floodland: Obraz je po všech stránkách jednoznačný padělek, přičemž ty radíš prodejci, aby ho prodával od "rozumný startovačky"?? Já se snad opravdu poseru smíchy:-)))))

Zřejmě se opravdu posr.l a teď se nemůže smířit s tím, že se posr.l zbytečně, protože je obraz pravý. Podivná reakce ale pochopitelná, prostě někteří lidé nikdy nepřiznají, že by se mohli mýlit.

Profilový obrázek
Boura1

Uživatel

Zaregistrován:
10. 1. 2021

#18 17. 1. 2023, 11:21
Aukční síň, která prodala v aukci obraz, který mi prokazatelně v danou dobu visel doma zdi, si moji důvěru už nikdy nezíská.

Můžete sem dát fotku toho obrazu , nebo jsou to zase jen pomluvy?

Profilový obrázek
Jenis

Uživatel

Zaregistrován:
2. 9. 2017

#19 17. 1. 2023, 11:40

To víte že to je nesmysl, že by prodávali obraz který mu visí na zdi.
Ještě floodland napsal že: Posudek nikdo z nás neviděl, mohu se sice paní doktorky zeptat, ale nevidim pro to důvod. No myslím že se důvod nabízí, například pokud začnu něco tvrdit a mám možnost si to ověřit, tak si to ověřím a nepíšu nesmysly.

Profilový obrázek
edef322

Uživatel

Zaregistrován:
14. 12. 2022

#20 17. 1. 2023, 12:14

To, že někdo prodává takto drahý obraz v galerii "III. cenové skupiny" bych nakonec ještě tak nějak pochopil - nejspíš kvůli daleko menším aukčním poplatkům - menší provizi dražitele, než mají známé a vyhlášené aukční domy.
Co ale nechápu, je, proč není onen všude zmiňovaný posudek znalkyně PhDr. Šárky Leubnerové v aukci zveřejněn (kvůli možnosti padělání třeba jen jako pouhý text s dodatkem, že originál si může každý prohlédnout při osobní prohlídce obrazu).

Dále bych chtěl upozornit na obchodní podmínky této aukční společnosti, kde se přímo píše:
Bez ohledu na vady a nedostatky či chybný popis položky, slouží tato zobrazení pouze pro potřeby identifikace položky. Účastník má tedy nezpochybnitelné právo a povinnost si položku aukce osobně prohlédnout ve svém vlastním zájmu před učiněním příhozu a seznámit se tak se stavem každé položky a je výhradně na jeho zvážení, zda položka odpovídá uvedenému popisu, neboť reklamace po učinění vítězného příhozu není možná.

Dále upozorňuji, že tato aukční společnost je vedena jako spol. s.r.o. (jediný majitel je jakýsi pan Hruška) a celkovým vkladem/jměním celých 100Kč! Což znamená, že v případě krachu společnosti je vázána všem svým věřitelům (i kdyby dlužila třeba 100 milionů) dohromady vyplatit pouze 100Kč!

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.