Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Zaregistrován
28. 6. 2008
Archypov- díky za určení. Trošku mám teď zmatek v tom, podle čeho určovat. Dnes jsem si vytiskla i Hánovu tabulku a obě určení mi připadají rozdílná hlavně v číslování a řazení typů podle korun. Podle koho určuje většina sběratelů?
Zaregistrován
6. 11. 2008
zde určují většinou dle Hány, ale mezi lidma a na aukcích je používán nejvíce Pinta...
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
10. 6. 2006
No ide o to, ktorá tabuľka je aktuálnejšia. V tomto prípade je to Hánova, dopĺňa Pintu. Ja osobne idem podľa Hánu, ale je to vec pohľadu.
Zaregistrován
9. 7. 2007
Hánova tabulka byla dána na web ČNS PG jako prozatímní úprava Pintovy typologie s tím, že takto byla navržená k úpravám V. Pintovi, který ale úpravy neakceptuje s tím, že pro identifikaci typu je pro něj důležité rubní rozdělovací znaménko, až potom kresba lva nebo koruny. Hánova tabulka tedy nikdy zatím nebyla oficielně vydaná a je tak na místě určování podle Pinty;-)
Zaregistrován
10. 6. 2006
Je mi jasné že Hánova tabuľka ešte nebola publikovaná, ale popisuje niektoré varianty aké Pinta nepozná. Preto osobne naďalej budem pužívať túto, ale to je iba môj subjektívny výber. S Pintovými výhradami nesúhlasím, kresba koruny a leva je nesmierne dôležitá, už sme túto tému rozoberali stokrát v inej diskusii. Pintov prínos a jeho prácu si samozrejme veľmi vážim, ale ideme jednoducho ďalej a určite budem akceptovať najnovšie práce (alebo korektúry).
Zaregistrován
28. 6. 2008
...tak jsem to určení vyřešila Šalamounsky. Tedy, napsala jsem si k mincim určení obojí. A je to... 😉
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.