Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Zaregistrován
5. 7. 2009
Mám ještě jeden dotaz...kolega v práci mi řekl, že se u Karla jedná nejspíše o falsum. Na pravém okraji mince je vidět, jak se stříbrná vrstva odlupuje. Je to vidět na první fotce se stranou lva. Nedokážete to někdo posoudit???
Zaregistrován
6. 11. 2008
je pravý, na okraji je jen vidět "chemická reakce" materiálu (slitiny stříbra a mědi) během století v agresivní zemi...
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
19. 1. 2008
... předběhl jsi mě.... 😆 ... ten grošík je pravý...
Zaregistrován
7. 10. 2006
mě osobně se ten Karel také líbí, i když 2 tis, bych za něj asi nedal, to by záleželo na momentálním rozpoložení ... nicméně jsi mě Draku dost překvapil, jednak tím, jak ses navezl do Archyho a jednak tím, jak si ten pěkný PG pohanil, když si vezmu, že u každého PG na aukru nešetříš eRkama (RR) u kusů, které jsou v podstatě běžné, tak si nejsem jist tím, zda PG vůbec rozumíš😉
Zaregistrován
6. 11. 2008
Kacuro:😁 😁 😁
Zaregistrován
28. 6. 2008
...dnes konečně jsem sehnala knížku od Pinty k určování PG Karla lV., ale stejně jsem nebyla schopna mince určit. Tedy připadají mi, alespoň koruna té druhé jako typ lV.b, ale vůbec si nejsem jistá. Prosím proto o určené obou mých mincí.
[
[
Zaregistrován
6. 11. 2008
Hmm, ten levý Karel je na to co se dnes ukazuje všude za hrůzy docela pěkně zachovalý...
Zaregistrován
28. 6. 2008
..také je to můj nejhezčí grošík Karla lV. (mám jen tři) 😆 😆 😆 Zato ten druhý je po pokusech jakéhosi amatéra dost oleštěný 😞 😞 😞
Zaregistrován
10. 6. 2006
Odporúčam určovať podľa Hánu, mierne (a veľmi dobre a triezvo) upravil Pintovu tabuľku. Hánova tabuľka je bežne dostupná v el. podobe, mám ju k dispozícii. Podľa Hánu sa pri oboch prípadoch jedná (ak ma zrak neklame) o typ V. Kónicky rozšírená koruna, evidentné perly na lístkoch ľalie, pri druhej minci aj s náznakom tretej, maličkej perly na vrchole strednej ľalie. Lev zodpovedá bez problémov. Osobne určujem ako Hána V.a/1 (prvá minca) Hána V.a/? (druhá minca - nie je zreteľné rozdeľovacie znamienko na rube).
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.