Moderátoři: Jaromir, pavlinka, smith, ikanek

skrblik

Uživatel

Zaregistrován:
14. 1. 2008

Vytvořeno:
3. 11. 2008, 11:31

Již 3 dny zkoumám 25 H Hz 11 3/4 2 spirálový typ.Nedaří se mi zatím určit známkové pole.Známka má 1 typ příčky,nedotažený oblouk,přerušený pravý závit,-- redukci.Nad horní části praporku číslice 5 je čárka,má vybíhající pravý horni roh.Proti nápisu ČESKO se vyskytuje na barené lince z levé strany výrustek.Kontroloval jsem to podle rekonstrukce 1 až 4 TD,bohužel stále neúspěsně.Když už mi jakž takž sedí hlavní identifikační znaky,tak mi nesedí čárka u levé věžicky.Je s čárkou u věžičky.Rozhodně se nejedná o Řz 11 1/2.Známka má míně decentrovanou hřebenovou porforaci,t.j.její umístění odpovídá znakům hřebenu z 1 až 3 sloupce TD.Bohužel jí nemám zatím nahranou na flešce.Snad ve středu.
Skrblík

skrblik

Uživatel

Zaregistrován:
14. 1. 2008

Vytvořeno:
10. 11. 2008, 10:32

Ano zajímá mi to a je to mým koníčkem.Pokud máš něco na skladě,tak se mi ozvi.
Ve středu jsem předkládal Milotovi ke kontrole perfin KRT na 75 H Hradčany.Podle slovenského katalogu na perfiny je to zatím neznámá varianta perfinu KRT na známce ČSR I

skrblik

Uživatel

Zaregistrován:
14. 1. 2008

Vytvořeno:
10. 11. 2008, 10:36

weškeré novinky týkající se tiskových vad,vad zoubkování,perfinů ,odchylek papíru či barev ,deskových značek a jiných zajímavostí ČSR I uvítám v této
rubrice a nebo na mém emailu vesely.skrblik@seznam.cz

skrblik

Uživatel

Zaregistrován:
14. 1. 2008

Vytvořeno:
9. 12. 2008, 11:07

Po dlouhém shánění jsem dostal konečně do ruky Padělky od Poulíčka,Kvasničky,Karáska a Mrňáka z roku 1963.Publikace je o to vzácnější,že na straně 52 až 56 jsou popsána a vzobrazena některá soukromá zoubkování vyskytující se na známkách s obrazem Hradčan,Spěšných,novinových a doplatních.Na tuto informaci pak navázal Novotný ve své Specializované příruččce pro sběratele poštovních známek.Bohužel však u Hradčan neuvedl katalogová čísla a zcela vypustil známky novinové,spěšné,doplatní a novinové.
Takže teď mi čeká doplnění této příručky do PC programu Hradčany,který v sobě obsahuje Novotného,Ecksteina,Duška a články z Filatelie zabývající se touto tématikou a dále poznatky ze sbírek pana Heinsteina,pana Materny,pana Pechera,pana Miloty,pana Findži,pana Paška,pana Koláře,pana Fialya mé sbírky,která mi sice byla před 3 roky odcizena,ale díky panu Karvaivovi z Aše pak navrácena od pozůstalých po pachatelích této krádeže.Poděkování patří též policistovi panu Brtvovi,který mi umožnil přístup k elektrickému proudu,aby mohla být naprogramována již verze 5,1 tohoto programu.Program je programovanán v PC Fanduod firmy Alvil z Ústi nad Labem

skrblik

Uživatel

Zaregistrován:
14. 1. 2008

Vytvořeno:
9. 12. 2008, 11:11

Jinak v létě se mi povedlo od pana Miloty zakoupit razítkované deskové značky na TGM.Narazil jsem na 2 DZ,které zatím nejsou nikde popsány.Známky naštěstí odcizeny nebyly,takže je budu moci nascenovat
a ukázat na internetu.

skrblik

Uživatel

Zaregistrován:
14. 1. 2008

Vytvořeno:
15. 12. 2008, 12:10

často jsem byl nucen řešit otázku oceňování nbloků v razítkovaném stavu.na výstřižku a na celistvosti.Pak se mi dostal do ruky Michel speciál katalog na Rakousko a na Německo.Na základě statistiky jsem pak došel k těmto výsledkům:
1ks-1
2ks-1+2=3
3ks-1+2+3=6
4ks-1+2+3+4=10
5ks-1+2+3+4+5=15
a tak dále.
Další statistika na základě vyskytnuvších se pásek a bloků
Větší bloky a pásky spojené mezi s sebou užší stranou se statisticky vyskytují
u některých nominálů až 50 x méně.Příklad je například svislé 2 pásky 100 H Osvobozená republika nebo svislé 2 pásky 30 H Holubice.
Snad Vám to pomůže.Přesto ale musíte znát poštovní tarify pro konkrétní zemi a příslušné tarifní období.Bez toho se celistvosti a větší razítkované bloky nedají sbírat a ani oceňovat.Je třeba si uvědomit,kolik byla reálná mzda v daném státu a pak zjistíte,že 3 páska 500H hradčany je mzda dělníka v Praze v roce 1920 za 14 dní práce 12 hodin denně a 6 dnů v týdnu,kdy mu vycházelo čistého za den 25Haléřů.

skrblik

Uživatel

Zaregistrován:
14. 1. 2008

Vytvořeno:
15. 12. 2008, 12:49

Nerad dělám kritiku něčeho,co mám rád,ale přesto mám jednu zásadní připomínku ke katalogům na ČSR I.
Po mém jmenovci Jiřím Veselým z Chebu jsem v pozůstalosti v antikvariátu u pana Nečekala koupil kolekci katalogů známek.Mimo jiné v tom byl Eckstein 1935.V roce 2002 jsem si koupil Merkur 2002,Sehnal jsem si Duška v z roku 1988,Od roku 1980 pracuju s Novotným,Teď jsem před týdnem Sehnal po nekonečným shánění Padělky od Kvasničky,Mrńáka,Poulíčka,Karáska A Mrňáka.
Od roku 1980 používám Monografii 1.Cca 5 let i MerkurfarbenFůhrer.
Takže jsem si dal tu práci a doplnil mezi s sebou tyto knihy zároveň navíc
s katalogem perfínů.Vzniklo tak dílo,které přesto má ještě slabiny.Katalogy a knihy mezi s sebou jsem propojil,získal jsem i mnoho poznatků z aukčních katalogů Merkur a dalších katalogů,přesto není toto dílo úplné bez Vaší spolupráce

skrblik

Uživatel

Zaregistrován:
14. 1. 2008

Vytvořeno:
15. 12. 2008, 13:14

Takže kapitola soukromá zoubkování na Hradčanech jsou jakž takž úplná.Problém je v tom,že Dušek uvel seznam poštovních úřadů,ale nenapsal jaké známky a varianty soukromého zoubkování se vyskytly.A ne všemusí být zapsáno.A teď si vemte,že některé nominály mají až 8 tiskových desek.Zároveň postrádám i tak zásadní věc a tou je,kdy se tokonkrétní soukromé zoubkování vyskytlo.Zroveň třeba u barev dle tiskových desek dohledávám,kdy asi ta barva či odstín byl předán na řeitelství nějaké pošty.O to závažnější údaj je to pro zjištění pravosti odchylné varianty u 10 H Řž 11 1/2 kresba I a V,2O H Řž 11 1/2 KresbaV,30H Řz 11 1/2,kde jsem se dočetl,že kromě Karlsbad1 se vyskytuje i u Komotou 1,a 120 H tež v Řz 11 1/2.
Tyto údaje pak zásadně ovlivňují cenu známek,neboť se jim mění náklad známky.No uvidíme co ukáže čas.

skrblik

Uživatel

Zaregistrován:
14. 1. 2008

Vytvořeno:
15. 12. 2008, 14:27

často v katalogu známek lze narazit na pojmy
Občas
Zřídka
Mimořádně
Hledané
Vzácné
Ojedinělé
Co vy na to?
A pak specialita katalogu Michel ci Merkur -,-
či -,-s otazníkem nad čárkou.
Též u některých věcí je poznámka LP
Dokážete mi to konečně někdo uspokojivě dekódovat?
Já sice nějakou představu o ceně mám,ale potřebuju to pro orgány vyšetřující
krádeže sbírek známek.A hlavně co říci lidem,pokud se jim něco podobného sešlo ve sbírce známek?Nechci si připadat jak blbec.U Capteina jsem narazil na cca 4 takovéto věci v období Německé říše,u mne pak u lepších zoubkování na FJI,páskách a blocích Hradčan,500 a 1000 H TGM razítkovaný v den vydání těchto známek,4 bloky s 3 Kč Praha a jiné srandičky,jako například OT na 10,20 a 30 Sokolovi s daty jako souběžky Protektorátu Čechy a morava a 4 blok 5 h Sokol v letu jako souběžka novinových známek protektorátu.
To samý je i frankatura 200 a 300 H hradčny použitá v 1 Tarifním období na poštovní poukázce a dokonce i Eckstein se s podobnou srandičkou vytasil na 10H zelenou Hradčany v Řz 11 1/2.Stejně tak i některá stejnosměrná a nebo protisměrná meziarší se chlubí tímto katalogovým záznamem či spojené tzpy spirálové na 15 H v 7 Tiskové desce.Prosím poraťe.Fakticky nerad u Policie vystupuju jako blbec.
Chce to dát do aukce a musím mu k tomu říci alespoň trochu cenu.

skrblik

Uživatel

Zaregistrován:
14. 1. 2008

Vytvořeno:
22. 12. 2008, 14:53

Takže nikdo neporadí mně ani Captainovi?Tak to je opravdu smutný.Takže aby nebyly pro přístě dohady,tak u katalogového záznamu -.- navrhuji cenu
5OO OOO Kč na dopise,250000 Kč na výstřižku,100000 Kč jako razítkovanou věc.Jinak u -?-navrhuji cenu dvojnásobnou.Potřebujeme odhadní cenu.Ne cenu tržní.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.