Tady je to hodně problematické. Druhá Republika existovala od 29.9.1938 (zabrání Sudet) do 15.3.1939 (vznik Protektorátu). Michel ale známku Mi 407 uvádí u Československa s poznámkou, že vyšla už v době Protektorátu a nikdy neplatila na Slovensku. První přetisková emise Protektorátu pak vyšla až 15.7.1939, tudíž k časovému překryvu zde nedochází.
Jelikož se (jak jsem psal v prvním příspěvku) držím katalogu Michel, tak jsem se rozhodl známku zařadit do Druhé Republiky, a to i z toho důvodu, že označení státu na ní odpovídá oficiálnímu názvu Druhé Republiky (Česko-Slovenská Republika). Ono ostatně mít to v Protektorátu by vypadalo "divně" i když známka platila pouze a jen na jeho území a v době jeho trvání (konkrétně do 15.12.1939).
Uznávám ale že můj původní příspěvek je svou formulací lehce zavádějící.
Po nějaké době tu mám pokračování. Jde o známky z našeho území z rozmezí let 1945-1960. Fakticky vzato se jedná o období dvou států a to třetí Československé republiky (1945-1948) a Československé lidově demokratické republiky (1948-1960). Oba státy ale měly kromě územní rozlohy i stejný oficiální název (Československá Republika) a také stejné státní symboly, proto jsem je na albové listy nedělil (což by ostatně u mnou použité grafiky šlo dost ztuha a znamenalo by to jen začít po roce 1948 číslovat listy zase od jedničky).
Obrázky:
Maxi, Maxi, samozřejmě si maximálně vedle😃 Drtivá většina tazatelů či nabídníků v sekci Umění nemá o svých "exponátech" ani to nejmenší hrdé mínění a je ochotná tyto dědictví po chudácích dědečcích či babičkách kdykoliv a jakkoliv prodat za jidášský groš vzhledem k nějakým rodinným tradicím.
Naopak, Yrjo se ke své sbírce hrdě hlásí, ba se jí přímo chlubí, byť tato v žádném případě neprojde kritérii na motivovou sbírku, ba ani na tématickou, kde by absence letadýlka ve vizuálu známky v logicky odůvodněných případech nevadila... OK, nechť si jí zde Yrjo klíďo chlubivě vystavuje, ale nechť pak za své "chlubilství: snáší i oprávněnou kritiku...
Máš částečně pravdu, ale rozhodně bych se nechlubil tím, že uběhnu 100 metrů za 30 sekund. Ledaže, by mi bylo 104 let jako např. Siru Nicholasu Wintonovi...
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.