Moderátoři: Jaromir, smith, ikanek

zdenek_prachar

Uživatel

Zaregistrován:
14. 1. 2011

Vytvořeno:
21. 2. 2013, 12:47

VEP: mohu se zeptat,na základě čeho soudíte takto kategoricky? Za sebe (dělám Legionářské specializovaně, nicméně vím,že mé znalosti neumožňují identifikaci opravdu dobrých padělků ani u nich) musím říci, že bez podrobného zkoumání těchto známek z obou stran alespoň u některých uvedených evidenci přezoubkování postrádám...
Např. z čeho by byla přezoubkovaná ta 29D? Jedině, že by šlo ocelkový padělek udělaný z nezoubkované známky, ale kam až mohu soudit ze scanu přední strany, zrovna ta 29D je podle mne OK. Neříkám,že je to krásná známka, neříkám, že bych jikoupil, ale evidentní padělek nevidím...
Ta 31F je zas vcelku dobře zkoušená,ale u všech lepších ŘZ 111/2 i v kombinaci je podle mne na místě výjimečně velká opatrnost, čili u této perforace doporučuji opatrnost celkově.
U té 31D nevím, nelíbí se mi spodní zoubky levé svislé perforace,ale už jsem takovéto anomálie viděl i u prokazatelně pravých kusů, bez dalšího prozkoumání si nemyslím,že lze mluvit o evidentním přezoubkování.
Naopak u položky 27J se svislou perforací přes známku (odhlédněme od toho,že zde nejde o 27J, protože svislá perforace je 101/2) bych byl extrémně opatrný, vlastním podobný exemplář z jiného ZP a osobně se přikláním k tomu, že jde o falsum,hodně jsem zvědavý na to odzkoušení, všechny tyto známky, které se dosud objevily, byly zkoušené Stupkou a perforace 10 a 1/2 byla chybně označena jako 11 1/2.

Před padělky perforací u Legionářských jsem tu varoval opakovaně a budu první, kdo to udělá znovu, ale možná bych byl opatrnější při použití slov jako evidentní padělek na základě jedné fotografie, navíc dosti pravděpodobně projeté grafickým editorem, kdy hrany a tvar zoubků mohou být trošku zkreslené.

VEP

Uživatel

Zaregistrován:
20. 4. 2010

Vytvořeno:
21. 2. 2013, 14:56

Zdenek Prachar: první obrázek (černé pozadí) je 29D od Majera, druhý je zaručeně pravá 29D, rozdíl je jasný. Nevím, jestli budou vidět tenké čáry, kdyžtak si to zvětšete.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

VEP

Uživatel

Zaregistrován:
20. 4. 2010

Vytvořeno:
21. 2. 2013, 15:00

ještě dodám, že známka je srovnaná, tj. na fotce od Majera je trochu nakrivo, v mé vložené je již vyrovnána tak, aby svislý a vodorovný okraj čar byl na sebe kolmý (tj. ne jen natačená).

zdenek_prachar

Uživatel

Zaregistrován:
14. 1. 2011

Vytvořeno:
21. 2. 2013, 16:08

VEP: moc se omlouvám, zdá se, že u mne předpokládáte znalosti, které nemám... Chápu-li správně, tak pointa tkví v tom, že perforace nesedí proti sobě? To je ovšem u Legionářských zcela běžné, určitý poskok směrem do jedné strany je patrný u většiny perforací této emise.
Naopak - pokud jsem správně vyčetl z Vašeho obrázku (za který moc děkuji, protože to muselo dát spoustu práce), tak posun perforace 10 1/2 je zcela pravidelný (přesněji řečeno stejný) u všech zoubků...
Abychom si rozuměli, já vůbec nechci tvrdit, že ta známka je či není pravá, jen prostě nemám tu evidenci, že se jedná o falsum či naopak pravou známku, podle mne to takhle jednoduše nelze určit...
Obzvláště vzhledemk tomu, že všem padělkům, které jsem měl v ruce a před nimiž jsem varoval, sedí perforace perfektně, zatímco spoustě známek zaručeně pravých nikoli...

VEP

Uživatel

Zaregistrován:
20. 4. 2010

Vytvořeno:
21. 2. 2013, 16:31

Pointa je v tom, ze i kdyby byl odskok o zub na kazdou stranu, tak ty otvory na sebe proste nesedi (sice ne o moc, ale na zvetsenine je to videt). Nize jsem dal detail v pripade odskoku o zub doprava, doleva a nakonec svisle strany, kde to sedi jak "prdel na hrnec".

Ja netvrdim, ze je to padelek, psal jsem, ze podle me je to padelek, ale nejsem zadny odbornik. V kazdem pripade bych si ji ale nekoupil, i kdyby mela 5 atestu...

Obrázky:

solmyr

Uživatel

Zaregistrován:
20. 3. 2008

Vytvořeno:
22. 2. 2013, 13:39

Nestáhne,o to se klidně vsadím,položek na stažení tam je bohužel více!!

Zatím se tak nestalo, položka 239 je stále v nabídce ...

solmyr

Uživatel

Zaregistrován:
20. 3. 2008

Vytvořeno:
27. 2. 2013, 08:33

Zatím se tak nestalo, položka 239 je stále v nabídce ...

Minulý pátek jsem dostal odpověď od J. Majera, že se na to podívá ... ale položka je stále v nabídce ... no comment 😕

Dracek

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2008

Vytvořeno:
27. 2. 2013, 08:41

co řešíš, pokud ji bude stahovat, tak to oznámí stejně až těsně před samotnou aukcí...

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

solmyr

Uživatel

Zaregistrován:
20. 3. 2008

Vytvořeno:
27. 2. 2013, 09:24

V jedné z předchozích aukcí jsem mu taky hlásil jeden padělek a ten byl stažený hned druhý den. Byla to levnější položka (PČ 1919 1filler červené číslo), katalog 6000Kč, vyvolávací kolem 4000Kč. Tady by byla větší marže ... 😕

solmyr

Uživatel

Zaregistrován:
20. 3. 2008

Vytvořeno:
28. 2. 2013, 08:46

Zdravím,
před chvílí jsem dostal mail od J. Majera:

napsal/a:

Děkuji za upozornění, los 239 jsem vrátil majiteli s tím, že jde o padělek. Znalecká značka Gilbert byla také falešná.

Tak jsme se přeci jen dočkali 🙂 .. teď ještě aby byla položka stažena z aukční nabídky.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.