Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
škoda,že je to tak špatně vidět
Michaela napsal/a:
...vezmu jej sebou,detail nechám vyfotit tam raději od Olivera(proti mojím fotografiím a scanom má Kacuro neustále nějaké výhrady🙄 🙂 )
prave dnes sem se v mem milackovi vrtal, pac me do nej neco nateklo... slovy klasika "je to naky rozbity"... 😞
sice me nakonec zbyl sroubek, ale zatim funguje. vecer budu fotit naky mince, tak dam mozna vedet, jak to dopadlo...
Míšo, kacuro není žádný fotograf a mince fotit teda vůbec neumí, proto je dosud jenom skenuje. jde ale o to, když tu minci nějak vyfotíš a není to ono, ji pak alespoň zkusit upravit na PC, jako třeba ztmavit/zesvětlit atd. zkrátka udělat jí tak, aby na ní něco bylo vidět😉 o to mi vždy u Tvých fotek jde, že na nich v podstatě nic nevidím😉
JJ,řekla bych,že je to dost podobné Jirko,vezmu jej do KH,mohl by jsi jej vzít také ? Tvůj názor na to, by mě také dost zajímal.
Vzhledem k tomu, že jde už o třetí zjištěný, téměř shodný exemplář s touto podobou značky... vliv dvojrázu tam nevidím ani na jednom kusu... u toho mého je navíc jiný líc (jeden kroužek/tečka) ve jméně krále, což čtyřicetsedmička být nemůže;-) Navíc ten lev je II. typ (vysoký robustní) nikoliv IV. typ (se stylizovanou hlavou) - i když stylizaci už se blíží a čtyřicetsemičky se vyskytují i s tímto lvem... Podle mně dosud nepublikované znaménko (Cast. nezná;-) ) Ta znaménka u čtyřicetsedmičky jsou jiná:
Aj ten Michaelin lev je II. a nie IV.? V tom prípade mám medzery a nemal by som sa viac k JL vyjadrovať. 🙄 😮 Píšeš že je to tretí zistený exemplár, môžeš zohnať foto toho tretieho? Áno, tá tvoja minca je evidentne iná ako Michaelina, líc je rozdielny. Tvoj groš štyridsaťsedmička nie je určite, ale ten Michaelin mi vŕta v hlave. Oukej, nehádam sa a nejdem hlavou proti múru, proti tebe ako arbitrovi by to aj tak význam nemalo.😉 Apropo, viem ako vyzerá rozdeľovacie znamienko na štyridsaťsedmičke, tento variant má vo svojej zbierka azda každý. Viem že Castelin nepoznal veľký počet nových variantov, bolo by vhodné nové varianty zaradiť na váš web, aby sme sa vedeli orientovať čo poznáme a čo nie.
Takže hovoríš že sa jedná o krížik. Oukej. Som rád že má Michaela raritku, veľmi jej to prajem. Nesmieš sa na mňa hnevať, som skeptik od narodenia, preto kým prikývnem na "nový variant", musím si to nechať uležať v hlave a prejsť všetky možnosti - či som vyčerpal naozaj všetky.
Ale... aj tak mi to nedá; nepodobá sa ti ten tvoj groš na groš č. 8 u Vorlovej? Tam by to mohla byť ružica...
V Polsku zkrátka mají vážně velmi zajímavé kousky JL 😎
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.