Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Zaregistrován
20. 8. 2007
Lopez1506 napsal/a:
... má rozdílný mincovní obraz a hlavně tvar a vzhled jednotlivých liter než tytéž typy esterlinů z aukcí mimo Polsko....
to mi právě s tím, co jsem měl možnost srovnat nepřijde
to už podezřelé je
Zaregistrován
26. 8. 2012
No namátkově třeba partie šatu pod bradou Jana,tenčí dříky u liter,"rozštěpení dolní ch částí-třeba právě u I (Iohann...)atd.
Zaregistrován
23. 12. 2015
Nádherná mince , ale pravost nedokážu posoudit .Ohledně vícenásobného výskytu skoro raritních ražeb ,není myslím vyloučeno , že se mohl objevit depot , kde byly zastoupeny a ten se rozprodává –třeba jako aténské tetradrachmy … A nebo někde v Polsku existuje talentovaný a dobře školený rytec s numismatickou zkušeností , což by bylo horší :- )
Zaregistrován
20. 8. 2007
pravda je také dost subtilnější křížek na počátku opisu na straně s poprsím - což je neobvyklé, a ty perlovce jsou jemnější - místy i s nepatrnými mezírkami mezi perlami - také neobvyklé
To už asi neopotřebovanou raznicí nevysvětlíme.
Ten z PCGS / Polska bude asi ten třetí (druhý na ebay - odkud byl prodejce nevím)
Podezření se zvyšuje.
Zaregistrován
26. 8. 2012
Ty odlišnosti jsou skutečně markantní-a prakticky ve všem.
Výřez pro porovnání s originálem stejného typu(orlička)
Mimoch.to zpodobnění boční lilie na královské koruně u polského kusu je úchvatné...
Obrázky:
Zaregistrován
18. 5. 2021
Řekl bych, že ty dva kusy z Polska co jsou tu na fotkách nahoře nejsou pravé. Vůbec by mne bnepřekvapilo, kdyby byly třeba z té dílny, do padělá ty slezské kvarteniky :/
Zaregistrován
18. 5. 2021
https://www.coinarchives.com/31c1de768adb61478bd85d8262f276cf/img/roma/e85/image02763.jpg
tento je jistě pravý, způsob výroby těch polských je výrazně jiný, nejen u písmen a perlovce, ale i vlasy, koruna atd. Prostě padělatelské dílny v Polsku se zlepšují a kupovat tam cokoliv bude stále častěji velký risk :/
Zaregistrován
18. 5. 2021
další na srovnání(nejde mi to sem vložit přímo, kdyžtak sem ty fotky někdo vložte)
Zaregistrován
18. 5. 2021
Zaregistrován
18. 5. 2021
našlo by se jich jistě i mnoho dalších, ale u všech zcela jiný styl než u těch z Polska !!!
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.