Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Zaregistrován
14. 12. 2012
hm tak sel nakonec dost vysoko, nemate nekdo foto kusu s patrnymi vsemi delicimi znamenky? a jeste dotaz jestli uz byla tahle varianta s trojlistkem nekde publikovana, dík
Obrázky:
Zaregistrován
20. 8. 2007
tohle je var. Castelin II.7 - ve vnitřním lícním a rubním opise je křížek (trojlistek nevidím) zdá se, že je tam ménē obvyklá (nikoliv neznámá) rubní značka také ve tvaru křížku
Zaregistrován
14. 12. 2012
mě to rubní znaménko přišlo spíše jako trojlístek, dolní dřík je výrazně užší a zahnutý doleva a navíc mi připadá že by mezi konci chvostu mohla být ještě další rubní značka..ale je tam dvojráz. Takže za uchem Há. 3a a mezi konci chvostu 2d je to možné?
Zaregistrován
14. 12. 2012
.
Obrázky:
Zaregistrován
20. 8. 2007
Ne
za uchem je podle mě RZ ve tvaru malého křížku, kterou Hána ve své publikaci popsanou nemá, ale již je známá a vyskytuje se (vzácněji) na některých variantách s václavským lvem a rozdělovacími znaménky ve tvaru jednoho nebo dvou křížků
a mezi konci chvostu je jen čárka, vzniklá zřejmě v důsledku dvojrázu, a to nahoře je perla z perlovce
Zaregistrován
11. 12. 2018
Good evening everyone!
Dear experts, please tell me by the type of this grossi, I can not determine in any way.
Obrázky:
Zaregistrován
20. 8. 2007
It looks like Castelin VI.36
However dividing marks on the obvers are not completely visible.
Zaregistrován
11. 12. 2018
Jacx, thanks for the prompt response. The lily seemed rather strange to me, I did not see such.
Zaregistrován
20. 8. 2007
yes a little different shape of the lily
similar to this
https://www.sberatel.com/diskuse/sberatel/jan-lucembursky_post_-35038#post35038
Zaregistrován
20. 8. 2007
Na pobočkových stránkách cnspg.cz se v nedávné době objevila řada zajímavých článků. Jako poslední je tam recentně přidaný text o typologiích zabývajících se groši Jana Lucemburského.
http://cnspg.cz/index.php?section=13&articleID=116&action=showFull
Zájemci se mohou dát do jejich určování.
Připojím prosbu. Pokud někdo máte, znáte, či víte o Janově groši, který nenaleznete ani v poslední z uvedených typologií, zda byste jej zde nemohli ukázat.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.