Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Zaregistrován
11. 12. 2018
možná tyto fotky pomohou
Obrázky:
Zaregistrován
20. 8. 2007
nové fotografie až tak moc nepomohly - znaménka stále nejsou dobře patrná
mezi DEI a GRATIA to skoro vypadá jako jeden kroužek
a
mezi REX a BOEMIE jako zbytek po poškozeném trojlístku
těžko říct je tam i trochu dvojráz s posunutím - patrný třeba u písmene X ve slově REX
základní tabulka chronologie / typologie grošů Jana Lucemburského vytvořená K. Castelinem (částečně upravená V. Pintou) je dostupná zde:
https://www.sberatel.com/diskuse/sberatel/urcovani-typu-grosu_post_-16525#post16525
od doby publikování této tabulky byla již popsána celá řada nových variant
Zaregistrován
11. 12. 2018
Děkuji vám za pozornost na mou otázku a pomoc; Mám zájem o téma PG, nedávno jsem začal sbírat svou sbírku. Pokud jedete přes Lvov (Ukrajina) - pivo se mnou!)
Zaregistrován
24. 3. 2010
Nedarí sa mi rozlúštiť znamienko na reverze. Vedel by niekto určiť typ?
Škoda, fotky sú dosť slabé.
Obrázky:
Zaregistrován
20. 8. 2007
podle lícní strany a typu lva na rubu to s velmi vysokou mírou pravděpodobnosti je varianta Castelin VIII. 47
šlo by sem dát detail rubního rozdělovacího znaménka (resp. jeho části co na minci je)?
Zaregistrován
24. 3. 2010
Veď práve. Fotky sú od predajcu a sú mizerné.
Obrázky:
Zaregistrován
20. 8. 2007
nejdříve jsem myslel, že na této fotce je něco jiného - ale je to správné místo jen inverzně - to co je na minci vystouplé tady vidím jako vpadlé
ano je to spodní část trojlístku se stopkou a tedy Castelin VIII. 47
Zaregistrován
24. 3. 2010
Hmm, to zavisí...raz to vidím normálne a inokedy inverzne. Stáva sa to pri skenovaní mincí a toto naozaj vyzerá na sken. Dík za určenie.
Zaregistrován
15. 7. 2007
svetlo musi jit zhruba z leveho horniho rohu, pak s tim vetsina lidi nema problem. pokud to je nasvicene z jineho uhlu, dela to tyhle klamy🙂
Zaregistrován
11. 12. 2018
Here are the coins from the complex that I wrote about, which they got to me. As I understand 1-4 its C VI.36, 5 is C I.1.
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.