Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Zaregistrován
6. 11. 2008
Materiál slitina mědi(zda světlejší bronz či spíše mosaz by řekla jedině analýza složení), velikost cca 22mm tedy skoro jako půlgroš. O tom odražku slyším poprvé, ač to zní trochu divně(ale mohl být třeba i postříbřen), fotku bych rozhodně uvítal.
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
15. 5. 2009
skoro bych věřil, že to mohlo být v pořádku ... ?
Obrázky:
Zaregistrován
6. 11. 2008
Tváří se dobře, ale spíše bych věřil tomu možnému postříbření.
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
7. 8. 2014
Zdravim,
Prosim o doporuceni pripadne o PDF / link na literaturu na urcovani Grosu Jana.
Mam tabulku od Castelina a clanek od Hany - Uvahy o typologii a chronologii PG Jana Lucemburskeho. O oboji se samozrejme rad podelim.
Diky..
Zaregistrován
7. 10. 2006
Další relevantní literaturu k PG JL najdeš hlavně v článcích kolegů Jana Cihláře a Tomáše Jeřábka, kteří v posledních letech publikují své práce v různých numis. časopisech. Výčet článků našich členů najdeš na našem pobočkovém webu http://www.cnspg.cz/index.php?section=69&articleID=31&action=showFull. Kompletní nové zpracování typologie těchto PG zatím není.
Zaregistrován
7. 8. 2014
Diky Kacuro, jsou tyto clanky nekde ke stazeni?
Zaregistrován
7. 10. 2006
Když se chceš o mince zajímat hlouběji, musíš si také pořídit ekvivalentní literaturu. Měl bys investovat i do knih a num. časopisů, ne jen do mincí😉 Nic není zadarmo a všechno se stáhnout nedá ....
Zaregistrován
7. 8. 2014
Souhlasim a neco i mam, treba Smolika 1. vydani, chodi mi NL, ale kdyz je clovek dlouhodbe v zahranici, je to o chlup komplikovanejsi.. 🙄 Mas-li nejaky kratky seznam zakladni literatury, ocenim. Budu pristi tyden v Praze, tak obehnu par numismatik a pokusim se neco sehnat.. Dik moc.. 😃
Zaregistrován
7. 10. 2006
V NL články zmíněných autorů vycházejí, tak si je přečti a případně sežeň v nich citovanou literaturu😉
Zaregistrován
7. 8. 2014
Delsi dobu jsem PG sbiral tak "od oka", snazim se ted ale leccos nacist, urcovat a trochu "badat".. 😆
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.