Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Zaregistrován
7. 10. 2006
Pojmy majuskulní a minuskulní písmo jsou natolik jednoduché, že je jistě pochopí i laik😃
Zaregistrován
20. 8. 2007
to víš napsal jsem to jednoduše - tak, aby pochopili všichni co sem nahlédnou a myslím, že tento účel to splnilo a splní😉
ne všichni zdejší totiž mají nedávno za sebou zkoušku z epigrafiky 😎
ale máš pravdu, že dále se vzdělávat je vhodné a správné
oliver napsal/a:
.... ono by to mozna chtelo takovou "malou numismatickou prirucku" .....
.... prip. alespon zverejnit Tvoji prednasku ....
to bych považoval za dobrý nápad a přimlouvám se ...🙂
Zaregistrován
7. 10. 2006
Paleografické základy u grošových mincí měly být zohleděny v té nové příručce od Jirky Hány Úvod do problematiky ....
Pokud tu budeme správnou terminologii používat, ostatní si na ni zvyknou a naučí se jí také využívat😉
Zaregistrován
23. 11. 2011
Dnes se podařil jeden moc pěkný, dle Grošů Jana Luc. s pětislistou růžicí by se mělo jednat o typ III a/3 i když ten lev mě trochu mate...
Obrázky:
Zaregistrován
20. 8. 2007
ano III./a3 dle ...
jinak též III. 14, 15 dle Castelina
nebo J 16 dle Vorlové
lev odpovídá (III. typ dle Hány) jen je trochu stižený dvojrázem a má trochu lépe než je běžné patrné detaily v oblasti hlavy (i přes zmiňovaný dvojráz)
Zaregistrován
23. 11. 2011
Díky, právě ty detaily mi tam připadaly, že tam nemají být. Ještě bych rád konsultoval tento groš, Castellin 39-43, jak se to dá přesně určit? Tady té jeho tabulce moc nerozumím
dík P
Obrázky:
Zaregistrován
17. 8. 2010
Castelin ma zapis pro varianty 39,40 a 43 stejny. Rozdelovaci znamenka pro uvedene varianty odpovidaji tomuto grosi.
Zaregistrován
23. 11. 2011
Díky, takže rozlišit nelze, napíšu si tam všechna tři čísla, co ho to ale popadlo, že to je tak udělané?
Zaregistrován
28. 6. 2008
..no, jestli neviděl nějaké nuance právě ve ztvárnění toho trojlístku se stopkou na rubu.. toť otázka..
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.