Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Zaregistrován
10. 6. 2006
Je to veľmi pekný groš, Cast. 33, bez rubnej značky, lev III. Vorlová ho má pod číslom 13. Celkom super vec, gratulujem.
Zaregistrován
31. 7. 2008
Zdravím.
Mám tu jeden grošík, u ktorého mi príde rubné rozdeľovacie znamienko odlišné od klasického trojlístku, ktorý sa na Jánových grošoch bežne vyskytuje. Čo vy na to?
Obrázky:
Zaregistrován
20. 8. 2007
je to trojlist bez stopky - existují různé: štíhlé, tlusté, menší větší
Cast. V./26 ? (i když klidně i něco jiného může být :-)
Zaregistrován
31. 7. 2008
A možu sa na jednom groši vyskytnúť súčasne odlišné tvary trojlístkov bez stopky?
Zaregistrován
15. 7. 2007
proc ne, treba kdyz to bude krizena razba, tak urcite🙂
Zaregistrován
31. 7. 2008
Oliver - to je pravda , tiež ma to napadlo, aj keď si myslím, že v tomto prípade o kríženú ražbu sa jednať zrejme nebude.
Ako jacx píše, podobné alebo rovnaké rozdeľovacie znamienko je i na cast V./26.
Pridám trojlístok z lícnej strany
Obrázky:
Zaregistrován
20. 8. 2007
takže něco jiného :-)
prostě při výrobě lícního a rubního razidla nebyl použit totožný punc pro vytvoření obrazu trojlístku
Zaregistrován
17. 8. 2010
Taky bych to videl na trojlist bez stopky. Odlisny tvar trojlistu na razebnich kolcich - proc ne...
Zaregistrován
23. 8. 2013
Pánové hledám nějakého odborníka mezi Vámi, kapacitu v oboru, potřeboval bych soukromě poradit. Jedná se o určení pražského groše. Ten groš je mého kamaráda a já nemám povolení dát sem fotky. Už s tím byl trochu průser, protože ten groš asi nebude z nejfrekventovanějších a jistí lidé se už pokoušeli ho z něj vydyndat a tak by rád znal o co přesně jde a jakou to má cenu. Našel jsem ho ve Smolíkovi, ale jsou tam určité nejasnosti a já mám pochybnosti. Pokud se někdo z Vás na to cítí, tak se mi ozvěte na mail: trimalchio@seznam.cz. Díky
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.