Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Tento typ groša je vidieť skutočne menej, preto sa mi cena dva litre vôbec nezdá uletená, najmä keď som videl otrasnejšie a bežnejšie razby za vaic prachov. Ostatne ani ja by som tie peniaze nedal a nereagoval som na teba Oliver, ja som len povedal, že táto cena sa mi zdá adekvátna, nič viac. Je to predsa len Castelin 9 a osobne tom tento variant ešte v rukách nemal a možno ten čo ho kúpil premýšľal podobne. Takže za blba ho nepovažujem.😉
ale tak to ja taky ne... ja jen ze treba slusnou devitku sem pred cca 2 mesicema poridil za 900,-. a to na aukru, proto podle mne jeste draze...
no za ty prachy je osklivejsi, neboj. nedorazeny, excentricky, rubni znamenko necitelne diky dvourazu. zmetek serednej... budu rad, kdyz ho jednou prodam za petikilo 😐
no bral sem ho predevsim kvuli necemu, co zde v diskusi lehce zapadlo... rikal sem si, ze by to stalo za opublikovani...
Obrázky:
..aha, a já kdo mi ho vyfoukl 😆
Teď vážně, také jsem ho už párkrát během let viděla a dal se koupit do tisícovky. Chce si to opravdu počkat, až ta vlna nových kupujících PG trošku zeslábne. Zdá se mi totiž, že v poslední době šly ceny díky velkému zájmu vzhůru, ale časem si myslím zase klesnou...
njn... jak rikate. ostatne v numismatice slo vse nesmyslne nahoru, nejen grose, prave i proto, ze je to "in" a "zarucena investice". blbost, kdo ty zarucene investice bude skupovat? az nebudem mit co zrat? dolu to pujde, i ja tomu verim. protoze polovina z tech "sberatelu" pouze spekuluje, nakupuje a veri, ze vydelaji. jenze vydela jen par z nich. nekteri, co budou mit kliku, takovi se najdou vzdy, ale moc jich nebude a pak ti, kteri skutecne maji znalosti a konexe (tech je vemi malo) a pohybuji se "mezi zraloky". vetsina spekulantu nakonec proda jeste pod cenou a budou radi, kdyz budou tratit malo. vsak to zkuste i dnes, jak je trh labilni (a to cemu se rika "trzni cena"). dejte na aukro cennou minci (kdo sledujete, mozna jste jednu takovou vec ted zaznamenali). prvni sla za 14 tis., tyden dva na to sla druha, mozna i lepsi za asi 3 tis.? a nedavno sla posledni za 15 stovek. u vsech bylo hodne zajemcu, zadna neunikla pozornosti. jen se lidem uz nechtelo tak solit. pockam mesic a koupim si ji za petikilo. nebo dva a pujde za tri kila. trh se velmi rychle nasyti, zajem opadne - a pak bude cas si koupit, co cloveku chybi - pokud bude mit nakou kacku ulitou bokem... a kdyz ne s touhle minci, tak s jinou...
Přesně tak, u velké části minimálně Bohemiky to tak dnes myslím vypadá(a třeba u našich bankovek tuplovaně), samozřejmě jsou výjimky a menší skupiny mincí kde se asi vyplatí i dnes kupovat za špičkové ceny, ale které mince to jsou ví řekl bych lidi jen výjmečně a většinový zbytek kupujících jde tak trochu s davem.
Něco podobného(stálý nárůst ceny cca 15 let) probíhalo i u našich známek a dnes je oproti vrcholu před pár roky propad cca o 20-40% dolů, i když to samozřejmě neplatí plošně na vše.
Jednoduše bych se pod to co napsal Oliver asi víceméně pod většinu podepsal.
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.