Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Vždy sem dávaš pekné groše, preto som čakal trochu viac od teba (na víkend). Toto je najbežnejší typ Castelin VI. 36, stav ma teda neohúril, skús nájsť niečo lepšie. Inak som si všimol, že ty asi groše neurčuješ, kupuješ ich len tak na krásu? Alebo kupuješ normálne po variantoch? Ak nemáš literatúru na určovanie grošov (najzákladnejšiu - Pinta, Hána, Castelin) napíš mi mail, niečo pošlem.
Klouci....možná je jak píšete průměrný, ale mě se moc líbí.....já vím....i setřelý groš je pro mě krásnej.....Takže kolego, vůbec je neposlouchej, je supr! Já bych jej bral hned všemi deseti!!!!!😉
Všechny knížky na groše mám /teda skoro všechny/, jen jsem línej to tam hledat jaké to má zrovna čísílko, stejně bych to do zítra zapomněl. Ale sbírám je podle "značek".
xjert01 napsal/a:
Jeden prirustek do sbirky k diskuzi. Renovace licniho razidla s nahrazenim krouzku (mimo jine VI.36) teckami ( VII.37/38 ) ci nikoliv.
Obrázky:
chtělo by to lepší foto - takhle to není spolehlivé, ale viděl bych to spíše jako
Cast. VII./37, 38
na rubu trojlist na stopce - doleva zatočená stopka (resp. při pootočení mince tak, že stopka je dole a lístky nahoře - tedy skoro o 180° - tak při tomto pohledu se stopka stáčí doprava)
ciste pro jistotu, abych neudelal nejakou botu. poridil jsem tento grosik ciste za ucelem naporcovani a vyzkumu. je to Cast. I/1, Hás. 42?
Obrázky:
Jo, vypadá to na Cast.I/1.....
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.