Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Archy....co ti mám z tak malého obr. říct....snad ano......
A... tak to som pohnojil.😃 Myslel som že sa pýtaš na ten excenter, pripadalo mi to trochu detinské. 😳 Ohľadom tohto to bude ako píše Kucera, zrejme to spôsobil ten dvojráz, už sme tu takéto mince riešili, zrejme aj groš Karola Róberta od facctoryho?
Aby som to aspoň trochu napravil a nevyzeral už naozaj ako idiot, aspoň som sa trochu pohral s obrázkom. Dvojráz tam bude a to je jadro problému.
[
](http://img239.imagevenue.com/img.php?image=090864520_1911_nFOrgm_122_365lo.jpg)
Bud v klidu, ja kdyz jsem to precetl tak jsem se taky chystal napsat, ze ten presah strizku za perlovec neni nic mimoradneho. Ale kdyz jsi uz odpovedel tak jsem to dal neresil😃 ...
Nedavno se tu rozebiraly zkorodovane grose (hlavne u Vaclava II.). Ja si nemohu pomoci, ale mi to jak zkorodovane stribro nepripada. Mozna je to opravdu zlehceny kov (jestli to rikam dobre) viz fotky mince, co se mi dostala do rukou. Zkousel jsem vodivost a je vetsi jak u "normalnich" stribrnych grosu, coz by ukazovalo na vetsi mnozstvi medi (ale mnohem mensi nez ciste medene mince). Mozna vyssi vodivost to vykazuje jen kvuli te oxidovane vrstve, to take takmuze byt. Kazdopadne je to divne.
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.