Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Jedná sa o variant Castelin IV.23 ešte s najstarším typom leva a rubnou značkou. Typ IV. je celkovo vzácnejší, bohužiaľ táto minca je značne poškodená, tak cena nebude veľmi vysoká. Navyše (aj keď to vzácnejší typ IV. s rozdeľovacími znamienkami dva krížiky), je to z tohto typu nejbažnejší variant. Škoda toho poškodenia a nedorazenia... 😞
Mincovní značka je v podstatě podpis mincmistra, který je autorem razidla kterým se razí dané mince - groše. Nejčastěji bývá za hlavou lva či v blízkosti ocasu....bývají to tečky, půllilie, atd...Pokud se pletu.........opravte mě prosím, nerad bych šířil bludy..... 😉
Á....tam je...Archy, mohl by ses mi prosím podívat na Václava....? Mám tam něco k určení....To jen na okraj.....Díky
Diky moc vsem odbornikum,kteri mi pomohli.Mam jenom jeste takovej dotaz.Dal by se podle varianty blize urcit datum razby?A jeste by me zajimalo,kde by se na netu dalo o PG neco naucit a dozvedet.Do teto mince jsem v podstate zamilovanej a stve me,ze v ni neumim cist.Jeste jednou diky vsem.
Je to asi takto... Stačí se tady nějaký čas pohybovat na těchto stránkách. Hodně se tady naučíš...Tak jako já...Teda smažím se učit. Jsou tady hodně znalí lidé, kteří tě v podstatě zasvětí, vše vysvětlí a ochotně pomůžou.
Nevím, jestli se chceš věnovat pouze tomuto panovníkovi a jeho grošům nebo se chceš o ně zajímat jako o celek....o všechny....
Je to nádherná záležitost a sám za sebe...čím víc se do toho ponořuju, tím víc mě to bere.....
Ta datace se dá určit...Den a měsíc ti těžko asi někdo řekne, ale roky se dají určit podle jednotlivých typů grošů...ten tvůj se neodvažuju zadatovat....Teprv začínám S Václavem IV....ale určitě ti to někdo poví... Tak hodně zdaru a nezapomeň...důležitá je výdrž....!!!
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.